Raak mij aan! Touch me!

Minicollege en interactief paneldebat, waarin we op een nieuwe democratische manier de duurzaamheid aanpakken.

De duurzaamheidstransitie moet veel sneller. Met ons 175 jaar oude systeem van liberale democratie is dat in de afgelopen 50 jaar niet gelukt, en de tijd dringt. Kan het met taakdemocratie wel lukken? Dat zoeken we uit in dit paneldebat. 

Taakdemocratie is een eeuwenoude grondvorm van democratie. Een groeiende groep onderzoekers moderniseert deze vorm. Doel: opnieuw inzetten voor de grote uitdagingen van deze eeuw, en voor herstel van vertrouwen in de democratie. Het principe is maatschappij brede taakverdeling, want iedereen kan en moet wat doen: wetenschap, burgers, overheid, bedrijven, non profit. Aan de slag dus, en dan niet ideologisch polariseren en versplinteren maar bouwen aan synergie, draagvlak en transities in een ‘nieuwe kamer van de gemeenteraad’.

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 4, 5 en 6 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Meer info

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Taakdemocratie en Duurzaamheid.

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >