Raak mij aan!

In Stones have Laws zien we hoe voor de Surinaamse Marrons, afstammelingen van gevluchte slaven, woud, rivier en stenen door geesten zijn bezield.

In geënsceneerde situaties, midden in het bos, langs de rivier of rond een kampvuur, vertellen niet alleen dorpsoudsten, maar ook jonge mannen en vrouwen over de door geesten bezielde natuur en de geschiedenis van hun volk. In indrukwekkende beelden ontvouwt zich een panorama waarin ze hun wereld tonen en de filmmakers hun verhalen toevertrouwen. Over de strijd van hun voorouders, de nieuwe multinationals en het maken van een boot met vuur en kettingzaag. Kaalgeslagen vlaktes illustreren de ingrijpende gevolgen van de komst van de op delfstoffen beluste multinationals.

Let op: Voorstellingen die in zaal 2 draaien, onze multifunctionele zaal met gewone stoelen i.p.v. bioscoopstoelen, bieden we aan voor een gereduceerd tarief van € 6,00.

"Een hybride, participerende documentaire"
NRC 3550
"Een fascinerende combinatie van documentaire, gedichten en theater"
The Guardian 3548
"Een buitengewoon pientere, theatrale documentaire"
VPRO Cinema 3549
Taal
Diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
100 min
Land
Suriname
Regie
Lonnie van Brummelen, Siebren de Haan, Tolin Erwin Alexander

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, soms verontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Misschien vind je dit ook leuk

The Farewell The Farewell

The Farewell

maandag 2 december 12:00 tot 13:50

Wekelijks ons filmnieuws in je inbox >

Wekelijks ons filmnieuws in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on