Raak mij aan! Touch me!

Wereldreiziger en schrijver Redmond O’Hanlon vertelt over zijn helden.

Want wat bewondert hij in Dickens, Tolstoi, Darwin, Dostojevski, Wallace en Von Humboldt? Wat maakt de negentiende eeuw zo bijzonder? Hij wordt geïnterviewd door Rense Sinkgraven. Het gesprek is in het Engels.

Over Redmond O’Hanlon

Redmond O'Hanlon (Dorset, 5 juni 1947) is een Brits schrijver en onderzoeker. Hij genoot zijn opleiding aan het Marlborough en het Merton College in Oxford. Hij behaalde zijn M.Phil. in negentiende-eeuwse Engelse studies en werd benoemd tot wetenschappelijk medewerker in 1971, verkreeg de Alistair Horne Research Fellowship in 1974 en werd senior visitor aan het St Antony's College, Oxford, in 1985.

Gedurende vijftien jaar was hij redacteur van The Times Literary Supplement op het gebied van natuurlijke historie. In 2009 voer hij mee op het schip dat de historische reis van Charles Darwin met de Beagle herdacht door deze te herhalen.

O'Hanlon is vooral bekend geworden van zijn reisverslagen vastgelegd in boeken als Naar het hart van Borneo, Tussen Orinoco en Amazone en Congo waarin hij zijn zoektochten beschrijft naar dieren en gewoonten die al uitgestorven leken.

Op 9 mei 2012 won de reisserie O'Hanlons Helden de Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma van het jaar.

In het Engels

Het gesprek met Redmond O'Hanlon wordt gevoerd in het Engels. We kunnen geen vertaling of ondertiteling verzorgen.

Agenda

Zondag 15 november
16:00 tot 17:30
Engels gesproken
Rabo Studio
€ 10,00
Laatste kaarten! Uitverkocht

Verplaatst naar 15 nov en uitverkocht

Het interview met Redmond O'Hanlon is verplaatst naar 15 november van 16.00 tot 17.30 uur. Het is bovendien uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar en er is ook geen wachtlijst.

Heb je tickets?

Vanwege de beperkte capaciteit van onze zalen gezien de maatregelen rondom covid-19, hebben we de volgende oplossing bedacht: het publiek wordt bij binnenkomst verdeeld over onze twee grootste zalen. Halverwege verplaatst het interview met Redmond van de ene naar de andere zaal. Zo zie je de helft van het interview live en de andere helft op groot scherm.

Als je verhinderd bent op 15 november, mail dan naar tickets@forum.nl. Je krijgt dan van ons een tegoed.

Hier vind je het Forum

Misschien vind je dit ook leuk

Groningse Nacht van de Filosofie Groningse Nacht van de Filosofie

Groningse Nacht van de Filosofie

Het uur van de waarheid.

vrijdag 9 oktober 20:00 tot 00:30
Platform F Platform F

Platform F

Live meemaken en terugkijken

Abonnementen en lid worden Abonnementen en lid worden

Abonnementen en lid worden

Voor maar € 4,50 per maand!

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on