Raak mij aan! Touch me!

Redmond O'Hanlon heeft aangekondigd dat dit zijn laatste publieke interview zal zijn. Mis het niet!

Hij zal vertellen over zijn reizen, boeken, helden en het leven. Wat bewondert hij in Dickens, Tolstoi, Darwin, Dostojevski, Wallace en Von Humboldt? Wat maakt de negentiende eeuw zo bijzonder? Hij wordt geïnterviewd door Rense Sinkgraven. Het gesprek is in het Engels.

Over Redmond O’Hanlon

Redmond O'Hanlon (Dorset, 5 juni 1947) is een Brits schrijver en onderzoeker. Hij genoot zijn opleiding aan het Marlborough en het Merton College in Oxford. Hij behaalde zijn M.Phil. in negentiende-eeuwse Engelse studies en werd benoemd tot wetenschappelijk medewerker in 1971, verkreeg de Alistair Horne Research Fellowship in 1974 en werd senior visitor aan het St Antony's College, Oxford, in 1985.

Gedurende vijftien jaar was hij redacteur van The Times Literary Supplement op het gebied van natuurlijke historie. In 2009 voer hij mee op het schip dat de historische reis van Charles Darwin met de Beagle herdacht door deze te herhalen.

O'Hanlon is vooral bekend geworden van zijn reisverslagen vastgelegd in boeken als Naar het hart van Borneo, Tussen Orinoco en Amazone en Congo waarin hij zijn zoektochten beschrijft naar dieren en gewoonten die al uitgestorven leken.

Op 9 mei 2012 won de reisserie O'Hanlons Helden de Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma van het jaar.

In het Engels

Het gesprek met Redmond O'Hanlon wordt gevoerd in het Engels. We kunnen geen vertaling of ondertiteling verzorgen.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van bioscopen en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Agenda

Zondag 26 september
16:00 tot 17:15
Rabo Studio
€ 15,00

Misschien vind je dit ook leuk

Leesclub: De achtste zus

Leesclub: De achtste zus

maandag 4 oktober 19:30 tot 22:00
Naked Lunch: Herman Koch

Naked Lunch: Herman Koch

donderdag 14 oktober 12:15 tot 13:15