Raak mij aan! Touch me!

VERS organiseert: P.S. Politiek Sucks. Over alles wat je niet op school hebt geleerd.  

Op 22 november mogen we weer stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Waarschijnlijk heb je ooit maatschappijleer of burgerwetenschappen gehad op school, maar wie weet daar nou nog iets van?  

Tijdens deze avond gaat host Milou Deelen in gesprek met verschillende gasten over onderwerpen waar je echt iets aan hebt. Hoe werkt de Nederlandse politiek, hoe kan je tactisch stemmen en hoe vouw je dat stembiljet eigenlijk op? 

Kom op 21 november naar P.S. Politiek Sucks voor de laatste tips & tricks zodat je de dag erna met meer vertrouwen in jezelf (en hopelijk in de politiek) je stem uitbrengt!

Gasten

Kees Aarts is hoogleraar Politieke Instituties en Gedrag aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in democratie, verkiezingen en kiesgedrag, en geïnteresseerd in alles wat politiek is. Voordat hij naar Groningen kwam, was hij verbonden aan de Universiteit Twente en de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het event neemt Kees ons terug naar de schoolbanken en krijgen we een spoedcursus Nederlandse politiek van hem.

Soraya Berger werkt al bijna 2 jaar als vrijwilliger bij Stem Op een Vrouw waar ze zich inzet voor een meer representatief politiek speelveld. Ze werkt graag aan een progressiever Nederland.
Stem op een Vrouw zet zich in om de politieke representatie en emancipatie van vrouwen te verbeteren, door meer vrouwen verkozen en politiek actief te krijgen en houden. Op dit moment is slechts zo’n 30 procent van de Nederlandse politici is vrouw. Tijdens P.S. Politiek Sucks vertelt Soraya meer over de stichting, hoe voorkeursstemmen werken en hoe jij deze verkiezingen strategisch kan stemmen.

Christian vindt politiek net een soap-serie die hij elke dag kan volgen. Omdat hij het zo interessant vindt, wil hij graag even wat vertellen over alle partijen die deze verkiezingen meedoen en alle poppetjes die daarbij horen. Maak je klaar voor Chris' flits programma journaal! 

Marit Nygård (2002) schrijft op wat haar raakt, en in een combinatie tussen kleinkunst en popmuziek komen daar blije, boze, verdrietige of hoopvolle maar vooral eerlijke liedjes uit. Ze is op zoek naar contact, naar goedkope huismerk wijn, naar een bestaan als eenmansorkest; wie goed luistert krijgt een kijkje in het leven van een student die zich worstelt door het volwassen worden, de liefde en een veranderende wereld. Ze is onderdeel van het talentontwikkelingstraject Hit The North 2023 en speelt al in verscheidene zalen in noord Nederland. Op deze avond zal Marit een aantal van haar nummers voor ons spelen. 

 

P.S. Politiek Sucks is alweer het laatste deel van een driedelige reeks P.S.-evenementen, die je de kans geeft om dit jaar meer nuttige kennis over jezelf en het leven op te doen dan al die jaren dat je in de schoolbanken hebt gezeten. Tijdens de reeks komen allerlei onderwerpen voorbij; van woningmarkt en studieschuld, tot intimiteit en veiligheid, politiek en fake nieuws. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor P.S. Politiek Sucks VERS.

Misschien vind je dit ook leuk

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >