Raak mij aan! Touch me!

Wil jij meer weten over je leefomgeving? Over bijvoorbeeld de luchtkwaliteit, de gezondheid van de bodem of de sterrenhemel? Of onderzoeken welke dieren je tuin bezoeken? 

Op zaterdag 27 mei zetten we de Meet-o-theek en bijbehorende instrumenten in de spotlights en laten we iedereen die dat wil kennis maken met de vele mogelijkheden!

Wekelijks kun je  in het Forum terecht om gratis meetinstrumenten te lenen bij de Meet-o-theek. Een groeiende groep mensen weet dit en maakt graag gebruik van deze mogelijkheid om in en rond hun eigen huis een aantal dingen te kunnen onderzoeken.

Op zaterdag 27 mei zetten we deze Meet-o-theek in de spotlights en laten we iedereen die dat wil kennis maken met de vele mogelijkheden.

Want wat hebben vragen als ‘hoeveel energie verbruikt mijn oude koelkast’, ‘lopen er egels in mijn tuin’ en ‘hoe zien de kraters op Mars er van dichtbij uit’? De antwoorden hierop kun je vinden met de instrumenten uit onze meet-o-theek. 
Benieuwd naar wat je nog meer kunt lenen? Kom dan op 27 mei tussen 11 en 17 uur langs bij onze Pop-up Meet-o-theek op de begane grond en bekijk onze verschillende leenbare instrumenten, test of je je wel goed insmeert of leer meer over het heelal in het Kapteyn mobiele planetarium. 

We verdelen de vloer en maken ruimte voor een aantal thema's met bijbehorende meetapparatuur:

  • Natuur > Hier zijn de wildcamera, telescoop, batdetector, bodemmeter en smartscopes/microscopen te bewonderen en proberen. 
  • Gezondheid > CO2-meters, fijnstofmeters, decibelmeters, luchtvochtigheidsmeters kun je gebruiken om te meten of je leefomgeving invloed heeft op je gezondheid. 
  • Energie > Meetapparatuur als de infraroodcamera en de slimme stekker worden veel uitgeleend om in je huis te bekijken waar warmte of stroom weglekt. 

Om het echt feestelijk te maken kun je tijdens deze dag ook naar een speciale voorstelling van de fascinerende documentaire Onder het Maaiveld en is het eerder genoemde mobiele planetarium van het Kapteyn instituut te bewonderen.

De Meet-o-theek en deze Pop-up vallen onder CurioUs? is een initiatief van Science LinX (Faculteit Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen), de Aletta Jacobs School of Public Health en Forum Groningen. Met CurioUs willen we nieuwsgierige mensen laten kennismaken met burgerwetenschap en stimuleren meer te weten te komen over de eigen leefomgeving.

14673

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Pop-up Meet-o-theek.

Misschien vind je dit ook leuk

Meet-o-theek: open inloop Meet-o-theek: open inloop

Meet-o-theek: open inloop

donderdag 1 juni 18:00 tot 21:00
3D-printen@Forum: open inloop 3D-printen@Forum: open inloop

3D-printen@Forum: open inloop

donderdag 1 juni 18:00 tot 21:00
Walk-in Smartlab Walk-in Smartlab

Walk-in Smartlab

zaterdag 3 juni 11:00 tot 17:00