Raak mij aan! Touch me!

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
Dat seks om de man draait
Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het ALLERERGST OOIT? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn? Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt.

Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. Alleen al omdat je nu zit te twijfelen of je wel naar deze voorstelling wilt, omdat er misschien wel een prominente rol is weggelegd voor okselhaar (brrr) of menstruatiebloed (gatverdamme)*

Dit is de allereerste try-out van de theatershow, op een moment dat deze nog volop in ontwikkeling is. Daardoor duurt de show korter dan de try-outs op latere data. Wel is er na afloop een Q&A met Nydia en Marie Lotte.

*Marie Lotte en Nydia ontkennen noch bevestigen dat dit het geval is

Over DAMN, HONEY

Marie Lotte en Nydia kun je kennen van hun boeken, de podcast DAMN, HONEY en het instagramaccount @damnhoneyhetboek. In alles wat ze de wereld inslingeren is hun boodschap: Doe waar je zelf zin in hebt! Ze hebben zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun zoektocht naar wat feminisme voor hen betekent.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Podcastfestival: DAMN, HONEY.

Podcastfestival

Op 24 september strijkt het Podcastfestival neer in Groningen. Met een podcasttheatershow, een luisterinstallatie en makers uit het noorden! Het programma overdag is gratis te bezoeken. 

Podcastfestival

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >