Raak mij aan! Touch me!

Op 24 september strijkt het Podcastfestival neer in Groningen. Met een podcasttheatershow, een luisterinstallatie en makers uit het noorden! Het programma overdag is gratis te bezoeken. 
Check podcastfestival.nl voor meer informatie en de rest van het programma in de overige steden. 
 

Meer info

Interview met Maarten van Gestel – 13:00-13:45

Trouw-journalist Maarten van Gestel gaat in de podcast De schrik van Roden op zoek naar Jacob Luitjens, een van de laatste oud-nsb’ers van Nederland. Op het Podcastfestival interviewen we hem over het maakproces en wat zijn volgende stappen in de podcastwereld zullen zijn. 

Workshop: Help, ik wil een podcast maken! (voor jongeren tussen 12 - 27 jr) – 13:30-15:30 uur

In deze interactieve workshop leer je de basisbeginselen van podcasting: waar moet je vooraf over nadenken en hoe maak je een mooie opname? Je gaat gelijk aan de slag: we hebben een podcast nodig voor het podcastfestival en wel direct! Aan het einde van de workshop staat jullie eerste podcast klaar om gepubliceerd te worden.

De workshop is gratis, maar meld je graag van tevoren even aan door een mailtje te sturen.
 

Aanmelden

Parels uit het Noorden – 16:00-17:00 uur

Welke podcasts door makers uit het Noorden mag je dit jaar absoluut niet missen? We spreken podcastmakers die recent een mooie podcast hebben gepubliceerd (zoals De Groentjes van Marius Kooij & Jurgen van Tolie) of wiens podcast binnenkort verschijnt (zoals die van misdaadverslaggever Rob Zijlstra van Dagblad van het Noorden). Egbert Minnema (RTV Noord) komt vertellen over de bijzondere verhalen uit Verscheurde Jeugd en Annique Oosting (Dagblad van het Noorden) over haar goedbeluisterde podcast Het Verdwenen Meisje. Als klap op de vuurpijl gaat de podcast Project X van Wouter Holsappel en Thijs Faber in premiere!

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Podcastfestival.

Damn Honey

De founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee, dat je je ‘probleemzones’ moeten verbergen. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. 

Damn Honey

Misschien vind je dit ook leuk

Lezing: Laat je niet gek maken Lezing: Laat je niet gek maken

Lezing: Laat je niet gek maken

zondag 2 oktober 15:00 tot 17:00
Nope Nope

Nope

donderdag 29 september 20:15 tot 22:36