Raak mij aan! Touch me!

Ervaar de verbinding tussen het verleden met de verre toekomst van land en water in een snel veranderende wereld.

'Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst’…niet alleen de waarheid voor de fervente beurshandelaar…zeker ook voor waterbeheerders van vandaag. De manier waarop ons land is ontstaan, door de eeuwen heen, is van belang voor het beheren en beheersen van ons water in het hier en nu. 

Om te bedenken wat nu nodig is voor een leefbare delta in de verre toekomst, moeten we ver vooruit kunnen en durven kijken. Hebben we dan nog genoeg aandacht voor hoe we het ‘vroeger’ deden? Of zijn de opgaven zo groot dat zelfs de geschiedenis ons te weinig leert? Ga mee op ontdekkingsreis door Groningen en ervaar in een inspirerende sessie de verbinding tussen het verleden met de verre toekomst in een snel veranderende wereld. Laten we kijken hoever we komen! 

Met optredens van Marlene Bakker en Reinout Douma. Bram Douwes is onze gespreksleider. Hij spreekt met Lieke Jildou de Jong, landschapsarchitect en winnaar van de Archiprix 2022 met het project ‘Zoetwater Erven’. Ook te gast is Peter Veenstra, voormalig regiobouwmeester en drijvende kracht achter ‘Sponsland’.

Na afloop van harte uitgenodigd om informeel na te praten over verleden, heden en toekomst van het leven in onze delta.

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Meer info

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Onze delta in 2223.