Raak mij aan! Touch me!

Charlie Chaplin (The Great Dictator) is met recht een van de belangrijkste en toonaangevendste filmpioniers te noemen.

In zijn komedies verwerkte hij een sterke, sociaalmaatschappelijke boodschap. Ook anno 2021 is die boodschap nog niet over de datum. Vanaf oktober tot en met december 2021 vertoont het Forum zo’n beetje alle Chaplinfilms, hoog tijd om een van ’s werelds beroemdste filmmakers onder de loep te nemen.

Online filmcollege

Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot vrijdag 15 oktober om 17.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Vrijdag 15 oktober
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

Online Filmcolleges: De Grote Regisseurs

Alex van Warmerdam, Charlie Chaplin, Paul Verhoeven, Wes Anderson en Anders Thomas Jensen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet omheen kan. In de filmcollegereeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je online mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Misschien vind je dit ook leuk

Modern Times

Modern Times

Chaplins iconische zwerverspersonage werkt in een fabriek

zondag 14 november 14:00 tot 15:37
The Great Dictator

The Great Dictator

Een joodse kapper komt na twintig jaar thuis

zondag 21 november 14:00 tot 16:15
City Lights

City Lights

The Little Tramp wordt aangezien voor een miljonair

zondag 7 november 14:00 tot 15:37

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >