Raak mij aan! Touch me!

Ode aan de absurditeit en kwetsbaarheid van het leven, na een bijna-doodervaring van de filmmaker.

Nummer achttien, dat voor de Tiger Competition is geselecteerd, heeft wat weg van een ontroerend exorcisme dat, zonder te oordelen, familietrauma’s tegen het licht houdt – en zo een beeld geeft van het eclectische, excentrieke en zeer innemende karakter van de filmmaker. Nummer achttien ontroert op een eigenaardige manier, zonder sentimenteel te worden. Het is een ode aan de absurditeit en kwetsbaarheid van het leven, waarin komisch nagespeelde gebeurtenissen afgewisseld worden met alledaagse beproevingen. 

Of Guido van der Werve nu verrassende uitvoeringen van klassieke muziek met nieuwe teksten combineert of biologische verklaringen geeft tegen een decor van zijn vaders schilderijen, hij brengt een eerbetoon aan de schoonheid en complexiteit van de wereld in een film die zowel dankbaarheid uitstraalt als het verlangen om een unieke indruk achter te laten.

Agenda

Donderdag 9 maart
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
93 min
Acteurs
Guido van der Werve
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Guido van der Werve

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Meer IFFR

Goodbye Stranger Goodbye Stranger

Goodbye Stranger

Premièredatum donderdag 20 april

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >