Raak mij aan! Touch me!

In 2001 lijdt het voetbalteam van American Samoa, een klein eilandje in de Stille Oceaan een recordnederlaag in een officiële interland tegen Australië van 31-0.

Al snel staat het team bekend als het slechtste voetbalteam ter wereld. Ruim 10 jaar later hebben ze nog steeds geen enkele wedstrijd gewonnen en staan ze steevast op de laatste plaats van de FIFA wereldranglijst. Alleen door een wonder zou het team een wedstrijd kunnen winnen.

De Nederlandse coach Thomas Rongen, die nog met grootheden heeft gespeeld als George Best en Johan Cruijff, gaat de uitdaging aan maar ontdekt al snel dat het voetbalniveau het laagst is waar hij ooit mee heeft gewerkt en dat slechts de helft van het team fit genoeg is om een hele wedstrijd uit te spelen. Met de World Cup kwalificatie voor de deur heeft Rongen slechts een maand tijd om dit zootje ongeregelde losers om te vormen tot een ‘winning team’. Een leerzame periode, niet in het minst voor de goedgebekte coach zelf…

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Next Goal Wins.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
90 min
Kijkwijzer
Acteurs
Thomas Rongen
Land
Groot-Brittannië
Jaar
2014
Regie
Mike Brett en Steve Jamison

Sportzomer

Dit is de zomer van het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen. Het Forum staat stil bij deze sportevents met onder andere boeiende voorbeschouwingen, sportdocumentaires en een fotopresentatie van Groninger Sporticonen. Vier de Sportzomer met ons en geniet samen met andere sportfans van de atleten, hun verhalen en overwinningen!

Sportzomer

Misschien vind je dit ook leuk

0,03 seconde 0,03 seconde

0,03 seconde

vrijdag 23 juli 17:00 tot 18:40
Time Trial Time Trial

Time Trial

maandag 5 juli 19:10 tot 20:42

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on