Raak mij aan! Touch me!

Prachtige magisch realistische bioscoopfilm vertelt het verhaal van drie generaties vrouwen die geraakt worden door oorlog. 

Nayola laat haar pasgeboren dochter achter bij haar eigen moeder om de vader te zoeken die soldaat is in het leger. Nayola's zoektocht voert haar door een vreselijke verwarrende oorlog en verscheurd land. In het heden zijn de sporen van de oorlog nog voelbaar en voert Nayola's tienerdochter haar eigen vrijheidsstrijd tegen het regime.

Regisseur Ribeiro doordrenkt zijn debuut met een fascinerende mystiek en exploreert conflict via magisch realisme. Hij behandelt de schrijnende Angolese realiteit, maar dat doet met een neus voor po√ęzie, waarbij de jakhals niet alleen symbool staat voor veerkracht, maar ook voor hoe mensen zich letterlijk en figuurlijk geleerd hebben te verbergen achter maskers.

In Nederland heeft een team van drie ervaren 2D karakter-animatoren en een clean-up artist/color-artist samen met een Nederlandse animatieregie-supervisor een deel van de animatie ter hand genomen. De montage van de film was in handen van Job ter Burg en de muziek is gecomponeerd door Alex Debicki.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Nayola.

Taal
Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
83 min
Kijkwijzer
Acteurs
Vitória Adelino, Dias Soare, Feliciana Délcia Guia, Elisângela Rita
Land
Portugal,België,Frankrijk,Nederland
Jaar
2022
Regie
José Miguel Ribeiro

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

No Dogs or Italians Allowed No Dogs or Italians Allowed

No Dogs or Italians Allowed

vrijdag 9 juni 13:45 tot 15:05

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >