Raak mij aan! Touch me!

Voorleesvideo's prentenboek top 10

Het Nationale Voorleesontbijt zal dit jaar niet plaats vinden in verband met de aangescherpte regels rondom corona. Daarom hebben wij onze voorleestoppers gevraagd om allemaal een boek voor te lezen uit de prentenboeken top 10. We zullen elke dag een nieuwe voorleesvideo op de website plaatsen. 

Bekijk hier vanaf woensdag 20 januari elke dag voor een leuke nieuwe video. We starten woendag met een video van Fenna Ramos, zij leest het prentenboek van het jaar voor: Coco kan het!.

Onze voorleestoppers

Hieronder kun je kijken wanneer welk boek voorgelezen wordt en door wie. 

Woensdag 20 januari Fenna Ramos, Coco kan het!
Donderdag 21 januari Martin ter Braake, Naar de wolven
Vrijdag 22 januari Renée van der Sluis, De jongen en de walvis
Maandag 25 januari Merlijn Poolman, Dit is uil
Dinsdag 26 januari Carine Bloemhoff, Eén voor jou, twee voor mij
Woensdag 27 januari Hein Bloemin, Kom je mee?
Donderdag 28 januari Hanne Staal, Mijn handen dansen mijn mondje is een rondje
Vrijdag 29 januari Myron Hamming, Wat rijmt er op stoep?

Fenna Ramos trapt af met Coco kan het!

Fenna is een bekende voor jong en oud als het gezicht van kinderzender NPO Zappelin. Hier is ze dagelijks te zien en te horen als de zenderstem, maar je kunt haar ook kennen van programma’s als “Zin in Zappelin” , “Zappelin GO” en “De Wereld van Zappelin”. Ook op YouTube is Fenna een grote hit met miljoenen views, waarvan haar best bekeken filmpje de 80 miljoen views heeft aangetikt.

Carine Bloemhoff

Carine is onder andere wethouder onderwijs in Groningen. Haar doel is dat elk kind, ongeacht het gezin, dezelfde kansen krijgt in het leven. Ze is moeder van 2 jongetjes en in haar vrije tijd gaat ze graag op pad met hen op pad. Dan bezoeken ze de mooie speeltuinen en kinderboerderijen die Groningen rijk is. Daarnaast houdt ze van sport, muziek, een goed boek, Netflixen en pubquizen met vrienden.

Hein Bloemink

Voor Hein was het voorlezen van zijn drie dochters al als een podium, waar hij een privé voorstelling mocht geven voor zijn kinderen. Niet in het theater, maar gewoon op de rand van het bed. In zijn dagelijks werk is Hein journalist en uitgever van Haren de Krant. Iedere dag schrijf hij verhalen, maar die leest hij nooit voor. Voorlezen is voor hem 'samen met kinderen op reis gaan', zonder daarvoor de deur uit te hoeven.

Merlijn Poolman

Merlijn is cultureel ondernemer, muziekliefhebber en houdt enorm van reizen. Hij vervult sinds 2018 de rol van nachtburgemeester in Groningen. Dit doet hij met als doel de Groninger nacht veiliger, diverser en bovenal nog gezelliger te maken. Toen hij twaalf was won hij een keer de voorleeswedstrijd, waarmee hij een luchtballonvaart won. Merlijn kijkt erg uit naar zijn voorleessessie.

 

Martin ter Braake

Martin staat bekend als nachtbraker, DJ Harde Baas ofwel DJ Battage, productieleider Kunstbende en oud kampioen snoozen, maar tegenwoordig stapt hij energiek z’n bed uit en nooit met het verkeerder been. Alle kinderen die hij tegenkomt, heeft hij al uit Coco voorgelezen dus hij kan het inmiddels met zijn ogen dicht.

Myron Hamming

Myron hing zijn schaatsen aan de wilgen, stopte met zijn baan en vond zijn passie in spoken word: het voordragen van poëzie, korte verhalen of proza. Maar waar deze woordkunstenaar nu vooral van droomt is om de volgende stadsdichter van Groningen te worden! 

 

 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Nationale Voorleesontbijt.