Raak mij aan! Touch me!

Sjoerd Beugelsdijk in de Naked Lunch

Op donderdag 23 december is Sjoerd Beugelsdijk te gast in de Naked Lunch. Rense Sinkgraven zal met hem spreken over zijn nieuwe boek: De verdeelde Nederlanden - Hoe een perfecte storm een klein land dreigt te splijten (en wat we daaraan kunnen doen).

Sjoerd Beugelsdijk doet al jaren onderzoek naar de dieperliggende oorzaken van de toenemende polarisering. In De verdeelde Nederlanden laat hij op heldere, meeslepende wijze zien dat wij in een ‘perfecte storm’ zijn terechtgekomen: globalisering en individualisering hebben tot sterk uiteenlopende visies op identiteit geleid. Wie zijn ‘wij’ nog, vragen veel mensen zich af. Maar deze zoektocht leidt alleen maar tot méér polarisatie. Zo wil de een nationale symbolen en tradities beschermen, terwijl de ander die juist in twijfel trekt. Het resultaat: opkomend extreemrechts, ‘cancel culture’, en een schijnbaar verdwijnend midden. Corona heeft deze processen versterkt.

Sjoerd Beugelsdijk
Sjoerd Beugelsdijk (1976) studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn promotie aan deze universiteit in 2003 werd hij in 2009 op zijn 32ste benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn multidisciplinaire onderzoek houdt hij zich bezig met economische globalisering en culturele overeenkomsten en verschillen.

Naked Lunch

Op elke derde vrijdag van de maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 6 november is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van events, talkshows, lezingen en workshops.  

Ook bij deze activiteit dien je je coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

In verband met beperkte capaciteit raden we je aan om op tijd te komen, want vol is vol. 

Meer informatie

Agenda

Donderdag 23 december
12:15 tot 13:15
Camera Café
Expeditie geluk

Expeditie geluk

donderdag 2 december 20:00 tot 22:00
Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

dinsdag 7 december 20:00 tot 21:30
Naked Lunch: Alex Blanchard

Naked Lunch: Alex Blanchard

dinsdag 25 januari 12:15 tot 13:15