Raak mij aan! Touch me!

JP Pellemans, bij het grote publiek bekend als het geestige taalkundige geweten van het tv-programma Lingo, is te gast in de Naked Lunch. Hij wordt geïnterviewd over zijn nieuwe boek Het ABC van JP.

Al bijna twintig jaar is Jan Peter ‘JP’ Pellemans bij het grote publiekbekend als het scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van het tv-programma Lingo. Wat veel mensen niet weten is dat hij zich al jarenlang professioneel bezighoudt met taal: als NT2- docent, communicatiedeskundige, mediatrainer en bedenker van televisieprogramma’s, waaronder De Tafel van Taal en DT met JP, dat op Schooltv te zien is.

In Het ABC van JP neemt hij de lezer mee in zijn persoonlijke taaluniversum: een rariteitenkabinet vol vrolijke anekdotes, taalfascinaties en -obsessies. Zo wist u vast niet dat er geen Nederlands equivalent bestaat van het Finse Kalsarikännit: langzaam dronken worden op de bank in je onderbroek. En dat het hondenvoer ‘frolic’ in het Engels ravotten betekent, en afstamt van het Middelnederlandse ‘vrolyc’. En waar het woord ‘pierewaaien’ vandaan komt… 

Tijdens de Naked Lunch wordt hij geïnterviewd door Rense Sinkgraven.

Agenda

Donderdag 16 november
12:15 tot 13:15
3 West

Misschien vind je dit ook leuk

Naked Lunch met Arjen Fortuin Naked Lunch met Arjen Fortuin

Naked Lunch met Arjen Fortuin

donderdag 19 oktober 12:15 tot 13:15
Podcast Lezen is Vurrukkulluk Podcast Lezen is Vurrukkulluk

Podcast Lezen is Vurrukkulluk

donderdag 26 oktober 20:00 tot 21:10

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >