Raak mij aan! Touch me!

Op vrijdag 14 augustus is Bert Wagendorp te gast in de Naked Lunch. Hij schuift aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een goed gesprek!

Twee weken voor het begin van de Tour de France is er een nieuw boek verschenen met wielerverhalen Hoe Peter Sagan mijn geliefde verleidde. Deze bundel bevat Wagendorps beste sportstukken: over het beklimmen van de Mont Ventoux, de fascinerende valsheid van de sport en over de Rise & Fall van Lance Armstrong. Over de man die de afscheidskoers van Francesco Moser won, over die ene zondagmiddag waarop Jan Janssen een legende werd en over Tony Rominger als kunstwerk. Natuurlijk komt ook de Tour ter sprake. Wie zijn de grote favorieten? Zijn er nog Nederlanders die een rol van betekenis gaan spelen?

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) was sportverslaggever voor de Leeuwarder Courant en de Volkskrant. Voor die laatste krant versloeg hij zesmaal de Tour de France en was hij jarenlang sportcolumnist. Wagendorp is hoofdredacteur van het wielertijdschrift De Muur. Sinds 2006 is hij algemeen columnist van de Volkskrant. In 2017 maakte hij samen met JW Roy een rockopera over Lance Armstrong, waarmee ze de Nico Scheepmakerbeker wonnen. Van hem verschenen de bestsellers Ventoux, Masser Brock en Ferrara.

Kom kijken en luisteren op Plein 3 West

Het interview met Bert vindt plaats in het Forum op Plein 3 West. De entree is gratis, maar zitplaatsen zijn beperkt. Dus kom op tijd! Koffie, thee en/of een broodje haal je natuurlijk van te voren bij STACH.

Het interview is vanaf dinsdag 18 augustus ook online terug te zien via Platform F.

 

Agenda

Vrijdag 14 augustus
12:15 tot 13:00
3 West

Splinter Chabot was dinsdag 14 juli te gast in het Forum. De Zomertalk: Splinter Chabot over Confettiregen kijk je terug via Platform F!

4756

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on