Raak mij aan! Touch me!

We spreken Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek De dood in Taormina.

Arnon Grunberg

Zelden heeft een auteur zo’n bliksemcarrière in de literatuur gemaakt als Arnon Grunberg. Bij zijn aantreden in 1994 vergeleek Jan Vrijman hem met de jonge Gerard Reve: sinds De avonden had nooit meer een debuut zo’n indruk op hem gemaakt als Blauwe maandagen. Inmiddels is Arnon Grunberg vele publicaties verder en dringt zich de vergelijking op met Willem Frederik Hermans. Ook Grunberg bedient zich van alle genres die de literatuur ten dienst staan: de roman, het korte verhaal, de poëzie, het toneel, het essay; daarnaast is hij een begenadigd columnist en polemist.

En nu is er zijn nieuwe roman De dood in Taormina. De 26-jarige Zelda vertelt over haar leven ‘als lokeend in dienst van een jeugdbende’, die in contact komt met een gevierd acteur en een ‘Zweedse cowboy zonder cowboyhoed’, met wie ze naar het Siciliaanse Taormina reist.

Over Naked Lunch

Eens per maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk? 

Fotocredits: Sander Voerman

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 6 november is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van musea, bioscopen, events en theaters. Ook bij deze activiteit dien je jouw coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs te laten zien. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je het Forum bezoekt. Na controle van je coronatoegangsbewijs kun je het mondkapje af doen. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Let op: de Naked Lunch met Arnon Grunberg is verplaatst naar het Filmplein op verdieping 5.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Naked Lunch: Arnon Grunberg.

Misschien vind je dit ook leuk

Naked Lunch: Alex Blanchard

Naked Lunch: Alex Blanchard

dinsdag 25 januari 12:15 tot 13:15