Raak mij aan! Touch me!

We spreken Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek De dood in Taormina.

Arnon Grunberg

Zelden heeft een auteur zo’n bliksemcarrière in de literatuur gemaakt als Arnon Grunberg. Bij zijn aantreden in 1994 vergeleek Jan Vrijman hem met de jonge Gerard Reve: sinds De avonden had nooit meer een debuut zo’n indruk op hem gemaakt als Blauwe maandagen. Inmiddels is Arnon Grunberg vele publicaties verder en dringt zich de vergelijking op met Willem Frederik Hermans. Ook Grunberg bedient zich van alle genres die de literatuur ten dienst staan: de roman, het korte verhaal, de poëzie, het toneel, het essay; daarnaast is hij een begenadigd columnist en polemist.

En nu is er zijn nieuwe roman De dood in Taormina. De 26-jarige Zelda vertelt over haar leven ‘als lokeend in dienst van een jeugdbende’, die in contact komt met een gevierd acteur en een ‘Zweedse cowboy zonder cowboyhoed’, met wie ze naar het Siciliaanse Taormina reist.

Over Naked Lunch

Eens per maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk? 

Corona-regels

De Naked Lunch is gratis bij te wonen, het is op dit moment niet nodig om een ticket te reserveren. We houden rekening met de corona-regels. Daardoor is er beperkt plek, dus wees op tijd voor een plekje, want vol = vol. 

Fotocredits: Sander Voerman

Agenda

Vrijdag 19 november
12:15 tot 13:15
3 West

Misschien vind je dit ook leuk

Leesclub: De achtste zus

Leesclub: De achtste zus

maandag 4 oktober 19:30 tot 22:00
Frida!

Frida!

zaterdag 13 november 13:30 tot 17:30
Redmond O'Hanlon: Van Dickens tot Darwin

Redmond O'Hanlon: Van Dickens tot Darwin

zondag 26 september 16:00 tot 17:15