Raak mij aan! Touch me!

Elke maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Vrijdag 17 januari is dat hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets!

Wat is haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren en welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Ionica Smeets

Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast schrijft ze columns voor de Volkskrant, presenteert ze populair-wetenschappelijke tv-programma’s en is ze voorzitter van de jury van de Libris Literatuur Prijs 2020. Ook figureerde ze in Donald Duck als Pionica. Eerder verschenen van haar: Het exacte verhaal, Ik was altijd heel slecht in wiskunde (met Jeanine Daems), Zoete kinderen eten geen suiker en Ype en Ionica: de verrassende verjaardagen (met Ype Driessen).

In haar nieuwe boek Superlogisch geeft ze praktische tips om de wereld van de getallen beter te begrijpen. In ons dagelijks leven regent het getallen – en niet alleen als er 10 procent kans is op regen. Wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Hoe zie je of een kortingsactie bij de supermarkt voordelig is en waarom sta je altijd in de verkeerde rij? Na dit gesprek zul je op een andere manier naar getallen kijken en regelmatig in jezelf mompelen: "Ah, zo zit dat... Superlogisch!"

Locatie: 3 west

Je vindt de Naked Lunch tussen de boeken in het Forum op verdieping 3 west.

Naked Lunch met Wierd Duk

De volgende Naked Lunch vindt plaats op 21 februari. Te gast is historicus en verslaggever voor De Telegraaf Wierd Duk.

Naked Lunch met Wierd Duk

Misschien vind je dit ook leuk:

Tims Talkshow Tims Talkshow

Tims Talkshow

De nieuwe talkshow met Tim den Besten met gasten uit de wereld van o.a. gaming, tech en journalistiek

zondag 27 september 16:30 tot 18:00

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on