Raak mij aan!

Elke maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek.

Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Marcel Hensema | 20 dec

Op vrijdag 20 december is Marcel Hensema te gast tijdens de eerste Naked Lunch in het nieuwe gebouw. In de Naked Lunch zal er zeker ingegaan worden op zijn nieuwe voorstelling Alles in de hens. En natuurlijk wordt er vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen van Hollands Hoop dat begin februari in première gaat.

Marcel Hensema is acteur, regisseur en zanger. Hensema groeide op in Winschoten en later in Sappemeer. Hij is bekend van onder meer tv-series als Penoza en Hollands Hoop en heeft de afgelopen jaren met veel succes het Groninger drieluik Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede op de planken gebracht.

Agenda

Vrijdag 20 december
12:15 tot 13:15
Te gast: Marcel Hensema
Publiekstribune
Vrijdag 17 januari
12:15 tot 13:15
Te gast: Ionica Smeets
Publiekstribune

Ionica Smeets | 17 januari

Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast schrijft ze columns voor de Volkskrant, presenteert ze populair-wetenschappelijke tv-programma’s en is ze voorzitter van de jury van de Libris Literatuur Prijs 2020. Ook figureerde ze in Donald Duck als Pionica. Eerder verschenen van haar: Het exacte verhaal, Ik was altijd heel slecht in wiskunde (met Jeanine Daems), Zoete kinderen eten geen suiker en Ype en Ionica: de verrassende verjaardagen (met Ype Driessen).

In haar nieuwe boek Superlogisch geeft ze praktische tips om de wereld van de getallen beter te begrijpen. In ons dagelijks leven regent het getallen – en niet alleen als er 10 procent kans is op regen. Wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Hoe zie je of een kortingsactie bij de supermarkt voordelig is en waarom sta je altijd in de verkeerde rij? Na dit gesprek zul je op een andere manier naar getallen kijken en regelmatig in jezelf mompelen: "Ah, zo zit dat... Superlogisch!'

Ionica Smeets | 17 januari

Naked Lunch in het Forum

Meer literaire activiteiten

Douwe serveert Douwe serveert

Douwe serveert

donderdag 5 december 12:15 tot 13:15
Poetry per Tutti Poetry per Tutti

Poetry per Tutti

dinsdag 4 februari 20:00 tot 00:30

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on