Raak mij aan! Touch me!

In Nederland stranden ongeveer één op de drie huwelijken en krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden.

In vier korte films vertellen kinderen hoe ze omgaan met gescheiden ouders. Levin probeert erachter te komen waarom haar ouders uit elkaar zijn door te tekenen, kleien en verhalen te verzinnen. Din uit zich liever door te voetballen dan door te praten en andere kinderen blikken terug op het moment waarop hun ouders vertelden: wij gaan scheiden.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Mijn ouders zijn gescheiden.

Vanaf Dat Moment Was Alles Anders

Wat doe je als je leven plotseling op z'n kop staat? In de documentaire Vanaf Dat Moment Was Alles Anders gaan we met acht kinderen terug naar het moment waarop hun ouders vertelden dat ze gingen scheiden. In een witte studio geven de kinderen kleur aan hun gevoelens en gedachten op dat cruciale moment, en nemen ze ons mee in de persoonlijke rollercoaster waarin zij zomaar ineens belandden.

Scheids! Wissel!

Din (12) is de midmid van voetbalclub VC Baardwijk uit Waalwijk. Drie jaar geleden gingen zijn ouders uit elkaar. Er volgde een periode vol onzekerheid, ruzie en onrust. Din bleef stil en praatte niet over zijn gevoelens. Nog steeds niet. Nog nooit heeft hij zijn ouders verteld hoe deze periode voor hem was. In de film Scheids! Wissel! zal Din met hulp van regisseur Tim, ook kind van gescheiden ouders en oud-voetballer, duidelijk maken wat er zich in zijn hoofd afspeelde toen zijn ouders gingen scheiden. Waar de woorden ontbreken, neemt de bal het over. Din is nou eenmaal niet zo’n prater, liever laat hij zijn voeten spreken.

(Half) Gescheiden?!

De ouders van Levin (9) zijn gescheiden, maar wat dat precíes inhoudt, snapt Levin niet echt. Haar ouders gaan namelijk nog wel met elkaar op vakantie en komen vaak bij elkaar over de vloer. Soms lijkt het alsof ze nog gewoon bij samen zijn. Bij de gescheiden ouders van haar vriendinnetje Hannelore gaat het er heel anders aan toe: haar ouders doen alles apart.

Met de zomervakantie in het vooruitzicht gaat Levin op onderzoek uit. Ze krijgt daarbij hulp van een getekende wolf. Samen proberen ze erachter te komen hoe het nou precies zit tussen haar ouders. 

Safiya The Movie

De ouders van de 11 jarige Safiya zijn al jong uit elkaar gegaan maar ondanks het verdriet dat ze daarover heeft, is ze dankbaar dat ze in haar nieuwe, samengestelde gezin wél haar grote passie mag volgen: ze wil namelijk dolgraag actrice worden. Iets wat, zo zegt Safiya, van haar (strenge) vader nooit had gemogen. In Safiya The Movie vertelt zij via een aantal korte fictie scènes haar eigen verhaal.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
60 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Nina de Vriendt, Tim van Gils, Eef Hilgers, Huibert van Wijk

Cinekid

Het leukste kinderfestival in de herfstvakantie

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Beleef de beste films, doe mee met de leukste workshops en ontdek het Cinekid Lab, onze digitale speeltuin vol installaties en games.