Raak mij aan! Touch me!

Openhartig portret van een transzoon en zijn moeder over de zoektocht naar gender en identiteit in de vorm van een theaterdocumentaire.

Welke impact heeft de ingrijpende keuze om ‘te worden wie je bent’ op een gezin? Een ontroerende en hilarisch eerlijke film, gebaseerd op de gelijknamige succesvolle theatervoorstelling.

We zien een steeds helderder wordend kind en een moeder in verwarring, doordat ze zijn tempo amper kan bijbenen. Met ruimte voor alle misverstanden, zorgen en clichés, geeft deze film een liefdevolle inkijk in de realiteit van een kind in transitie.

De film toont de impact die ‘worden wie je bent’ heeft op een gezin, maar gaat tegelijkertijd over de universele thema’s opgroeien, volwassen worden en de kunst van het opvoeden en loslaten. Niet alleen herkenbaar voor trans kinderen en hun ouders, maar verrijkend voor iedereen.

De zoon, Flip Zonne Zuijderland (1998), is filmmaker (Selfmade Man) en acteur (ANNE+, Goodbye Stranger). De moeder is Inez Derksen (1967), artistiek directeur van theatergezelschap Het Laagland (o.a. PIPPIPOWERRRRR). Op de theaterversie (regie: Annelies van Wieringen) die in 2021 door heel Nederland te zien was, kwam zoveel respons dat een filmversie niet mocht uitblijven zodat dit urgente verhaal met een nog breder publiek kan worden gedeeld. Jong filmtalent Luca Meisters (1996) tekende voor de regie.


Met nagesprek met Inez Derksen

Na afloop van de voorstelling is moeder Inez Derksen aanwezig voor een nagesprek. Inez is artistiek directeur van theatergezelschap Het Laagland (o.a. PIPPIPOWERRRRR). 

Extra informatie

Het aangekondigde tijdstip op jouw filmticket komt overeen met de start van het 'voorprogramma'. Dit voorprogramma duurt ongeveer 15 minuten. Na dit programma sluiten de deuren van de filmzaal en mag je niet meer naar binnen. Kom dus echt op tijd, dan kun je rustig een fijne plek uitzoeken. Een kwartier voor de starttijd is de zaal alvast geopend.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Met Zonder Ballen.

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >