Raak mij aan! Touch me!

Moeder en dragqueen Ma’MaQueen staat aan het hoofd van een Rotterdamse zelfgekozen familie, waarin ze steun biedt aan haar zes dragkinderen.

Ma’MaQueen heeft een veilige thuishaven gecreëerd voor haar zes dragkinderen, die thuis niet allemaal kunnen rekenen op het begrip van hun biologische bloedverwanten. Mama toont op aangrijpende wijze de negatieve gevolgen van afwijzing van je familie en de persoonlijke problemen en het negatieve zelfbeeld dat dit oplevert. Drag zijn doet hen dit alles tijdelijk vergeten. 

De turbulente zoektocht naar identiteit en acceptatie binnen een maatschappij waar hokjesgeest de norm is, gaat in deze documentaire niet over rozen. Onder de vleugels van Mama voelen ze zich veilig en gezien. Bij elkaar vinden zij steun, geborgenheid en een thuis waarin fantasie werkelijkheid wordt.

Mama gaat in première op het Nederlands Film Festival en wordt eenmalig vertoond in het Forum.

Na afloop is regisseur Esmée van Loon aanwezig voor een nagesprek

Esmée van Loon (1996) maakte in 2016 tijdens haar studie Audiovisuele Vormgeving en Culturele Diversiteit aan de Willem de Kooning Academie haar eerste korte film over Ma’MaQueen, die beste film in de wacht sleepte bij het Rotterdams Open Doek en werd uitgezonden door 2DOC. Ze studeerde in 2018 af aan de academie met haar persoonlijke documentaire Dubbel Geluk, die werd uitgezonden door de NPO/HUMAN en te zien is bij het Franse VOD platform Canal+. Haar documentaires zijn vertoond bij meerdere nationale en internationale festivals, waaronder het IFFR, ShortCutz en Sheffield Docfest.

Woensdag 26 oktober is zij na afloop van de voorstelling aanwezig om haar nieuwste documentaire Mama te bespreken.

Agenda

Woensdag 23 november
19:00 tot 20:40
Met nagesprek met regisseur
Camera 4
€ 11,00
Taal
Nederlands gesproken
Duur
55 min
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Esmée van Loon

Misschien vind je dit ook leuk

Beste meneer Bouterse Beste meneer Bouterse

Beste meneer Bouterse

woensdag 12 oktober 19:00 tot 20:45
Bo Bo

Bo

donderdag 29 september 14:00 tot 15:43
Moonage Daydream Moonage Daydream

Moonage Daydream

woensdag 28 september 15:15 tot 17:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >