Raak mij aan! Touch me!

Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch toont aan de hand van internationale voorbeelden dat animatiefilm zich zeker niet alleen op jonger publiek gericht.

In het westen zijn wij erg gericht op de gezinsvriendelijke animatiespeelfilms van Disney en Pixar, maar er is heel wat meer in animatieland. Serieuze, eigentijdse onderwerpen en filosofische overwegingen die zich openbaren in evenzo pittige animatiefilms die duidelijk niet gericht zijn op een jonger publiek. Maar daardoor zeker niet minder interessant, zoals de scifi neo-noir Renaissance (2006), de filosofische scifi klassieker La Planète Sauvage (1973), de warme en muzikale Cubaanse liefdegeschiedenis Chico & Rita (2010), de aandoenlijke post apocalyptische romance When the Wind Blows (1986), de Beatles psychedelica Yellow Submarine (1968), de blaxploitation kraker Coonskin (1974) en de pikante urban avonturen van Fritz the Cat (1972).  

Het is een kleine greep uit de films die Hoogenbosch de revue zal laten passeren.

Agenda

Zaterdag 3 juni
16:00 tot 18:00
Camera 3 Deluxe
€ 10,00

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

La Planète Sauvage (Fantastic Planet) La Planète Sauvage (Fantastic Planet)

La Planète Sauvage (Fantastic Planet)

vrijdag 2 juni 20:30 tot 21:47
Masterclass Disney Animator: Mark Henn Masterclass Disney Animator: Mark Henn

Masterclass Disney Animator: Mark Henn

zaterdag 3 juni 14:30 tot 15:30

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >