Raak mij aan! Touch me!

Beklemmend abortusdrama dat wordt opgebouwd als een zenuwslopende thriller, over het absurde abortusbeleid in Frankrijk in de jaren zestig.

Regisseur Diwan wilde dat de kijker zou voelen hoe het is om als jonge vrouw in het Frankrijk van de jaren zestig – toen abortus daar nog strafbaar was – illegaal abortus te laten plegen. En daarom besloot ze hoofdpersonage Anne heel dicht op de huid te filmen en in te snoeren in een bijna vierkant kader.

Zodat de kijker zich een film lang – net als Anne – opgejaagd en benauwd zou voelen. Gebaseerd op de semi-autobiografische roman van Annie Ernaux (winnaar Nobelprijs voor Literatuur 2022) en in 2021 winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië.

De goeie films van 2022

Het állerbeste van 2022, nog één keer op het witte doek. De finish van 2022 is bereikt en we kijken nog één keer achterom. Naar aanleiding van de goeie-films-verkiezing van Cineville vertoont een deel van de Cineville-theaters tussen 5 en 11 januari jullie favoriete films van het jaar op groot scherm. Tijd om één van die greatest hits in te halen of je lievelings voor de vijfde keer te zien! De programma’s worden na de uitslag bekend gemaakt op doei2022.cineville.nl

"Ingesnoerd in een bijna vierkant kader"
VPRO Cinema 10385
"Diwan bouwt haar film op als een zenuwslopende thriller"
NRC 11017
"Helder en nuchter, maar heeft ook een vurige kant"
De Volkskrant 11018

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor De goeie films van 2022: L'événement.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Anamaria Vartolomei, Sandrine Bonnaire, Luàna Bajrami, Louise Chevillotte
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Audrey Diwan

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >