Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film. Het programma begint in de Rabo Studio, daarna loop je naar onze grootste filmzaal om de film te zien.

Vrijdag 8 september
19:30 tot 23:05
Special
Rabo Studio
€ 15,00
Vrijdag 10 november
19:30 tot 22:45
Special
Rabo Studio
€ 15,00

James Bond / The Spy Who Loved Me | Vrijdag 8 september

Martin Koolhoven over het thema James Bond: "Er bestaat geen beroemdere spion dan James Bond, fictioneel of echt. En dit jaar wordt Bond zeventig; in 1953 schreef Ian Fleming het eerste avontuur van 007: Casino Royale. Vanavond vieren we dit door een uur te besteden aan de filmreeks die begon in 1962 en nog steeds loopt. 

Dus: Bond girls, Bond villains, gadgets en de grote vraag: Wie was nu eigenlijk de beste Bond? En na dit uur (wat vast weer zal uitlopen, as usual) gaan we even aan de bar ruziën over deze vraag. Om daarna te genieten van een hoogtepunt uit het Roger Moore tijdperk."

The Spy Who Loved Me (1977)

Roger Moore was in deze stijlvolle actiefilm vol humor en spektakel voor het eerst echt thuis in zijn rol als James Bond. De Britse en Russische geheime dienst besluiten samen te werken als twee van hun nucleaire duikboten op mysterieuze wijze verdwijnen. Ze zetten hun beste mensen in tegen de megalomane Stromberg (Curd Jürgens), die van plan is de wereld te vernietigen. Bonds belangrijkste vijand is echter de reus met het ijzeren gebit Jaws (Richard Kiel), die hem tot vervelens toe blijft achtervolgen en maar niet dood wil gaan.

De film duurt 125 minuten
Engels gesproken en Engels ondertiteld.

Tijdschema 8 september:

19.30 uurStart filmcollege (Rabo Studio)
20.30 uurPauze
21.00 uurThe Spy Who Loved Me (Camera 5)
23.05 uurEinde

Let op: de eindtijd loopt vaak uit.

The Spy Who Loved Me (1977)

Ennio Morricone / The Mercenary| Vrijdag 10 november

Martin Koolhoven over Ennio Morricone: “Voor het eerst staat een filmcomponist centraal in Koolhovens Keuze en wat voor een. De beroemdste allertijden: Ennio Morricone. Hij werd beroemd door de spaghettiwesterns, maar deed daarna nog zo verschrikkelijk veel; het is niet normaal. Ik praat vanavond ruim een uur over Morricone, waar hij vandaan komt, zijn bekendste werk en zijn verschillende stijlen. Daarna kijken we een van de vele klassiekers waar hij de soundtrack voor schreef.”

The Mercenary (1968)

Na Martins filmcollege kijken we The Mercenary. "Ik begrijp niet waarom deze spaghettiwestern niet beroemder is dan ie is," aldus Koolhoven. “Gemaakt door genrefavoriet Sergio Corbucci met niemand minder dan Franco Nero, Jack Palance en Tony Musante in zijn leukste rol. Tel daarbij de geweldige score van Morricone op en het wordt nog onbegrijpelijker. Waarschijnlijk omdat de film jaren niet te verkrijgen was. Ik bestelde de DVD een jaar of twintig geleden voor honderd euro uit Japan. Kan niet wachten om hem groot te zien!”

Let op: de film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.
Duur film: 105 minuten

Tijdschema 10 november:

19.30 uurStart filmcollege 
20.30 uurPauze
21.00 uurThe Mercenary (Camera 5)
22.45 uurEinde

Let op: de eindtijd loopt vaak uit.

The Mercenary (1968)

Misschien vind je dit ook leuk

Hoe lees ik een film? Hoe lees ik een film?

Hoe lees ik een film?

Met Lidewijde Paris

Filmseries en specials Filmseries en specials

Filmseries en specials

Bijzondere, eenmalige filmspecials

Benieuwd naar meer filmnieuws? >

Benieuwd naar meer filmnieuws? >