Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film. Het programma begint in de Rabo Studio, daarna loop je naar een filmzaal om de film te zien.

Mexican Borders | Vrijdag 19 november

In november neemt Martin Koolhoven je mee naar het ruige grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Al vanaf het prille ontstaan van Hollywood tot op de dag van vandaag dient dit gebied als prominente locatie in de meest uiteenlopende genres: van western tot sciencefiction, van film noir tot horror. In weer een avondvullend programma dat druipt van de filmliefde legt Koolhoven haarfijn uit hoe dat komt en wat dat betekent.

Na Koolhovens filmcollege kijken we Robert Altmans legendarische 70s klassieker The Long Goodbye.

The Long Goodbye (1973)

Privé-detective Philip Marlowe, gespeeld door Elliott Gould, helpt een goede vriend de Mexicaanse grens over, maar raakt vervolgens zelf stevig in de problemen.

Altmans ironische update van een boek van Raymond Chandler speelt zich niet af in duistere, regenachtige straten maar op fraai in beeld gebrachte zonnige locaties in Los Angeles. Het scenario is van de hand van Leigh Brackett, co-scenarist van The Big Sleep (1946), de bekendste Chandler-verfilming. Let op korte optredens van David Carradine als gevangene en Arnold Schwarzenegger als de – uiteraard gespierde – rechterhand van een gangster.

Let op: de film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.

Agenda

Vrijdag 19 november
19:30 tot 23:17
Rabo Studio
€ 15,00

Misschien vind je dit ook leuk

Sneak preview

Sneak preview

Voor € 8,00 een vette voorpremière

woensdag 10 november 21:00 tot 23:00
Hoe lees ik een film?

Hoe lees ik een film?

Met Lidewijde Paris

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin

Al Chaplins onweerstaanbare films terug naar het grote doek

Benieuwd naar meer filmnieuws? >

Benieuwd naar meer filmnieuws? >