Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film. Het programma begint in de Rabo Studio, daarna loop je naar onze grootste filmzaal om de film te zien.

De Nederlandse Film / Plan C | Vrijdag 17 februari

Vanavond kijkt Martin Koolhoven naar zijn favoriete Nederlandse films. Met gevoel voor nostalgie laat hij scènes zie die hij de moeite waard vindt. Hij zal de avond op zijn bekende wijze voorzien van commentaar, doorspekt met meningen en anekdotes.

Na Martins filmcollege kijken we Plan C (2012), een hilarische misdaadkomedie van regisseur Max Porcelijn met Ruben van der Meer in de hoofdrol. 

Let op: in verband met een special guest kijken we de hoofdfilm in de Rabo Studio en niet in Camera 5 zoals gebruikelijk.

Plan C (met special guest)

Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) is een Amsterdamse rechercheur die in de problemen komt door gokschulden. Als zijn ex-vrouw en zoontje in gevaar dreigen te komen, bedenkt Ronald een plan om alles recht te zetten. Hij regelt dat twee criminelen een illegaal pokertoernooi, waar hij zelf aan meedoet, zullen overvallen. Plan C werd genomineerd voor maar liefst zeven Gouden Kalveren en won er uiteindelijk twee (Beste Mannelijke Bijrol en Beste Scenario).

Met special guest

Niemand minder dan acteur Ruben van der Meer (De Lama’s, Ten minste houdbaar tot, Baantjer de film) zal aanwezig zijn! Na de film zal Martin een kort interview met hem doen en is er ook voor de mensen in het publiek de gelegenheid vragen te stellen.

De film duurt 95 minuten en is Nederlands gesproken.

Tijdschema 17 februari:

19.30 uurStart filmcollege 
20.30 uurPauze
21.00 uurPlan C (Rabo Studio)
22.35 uurInterview Ruben van der Meer
23.15 uurEinde

 

Plan C (met special guest)
Vrijdag 17 februari
19:30 tot 23:15
Met Forumpaskorting
Rabo Studio
€ 15,00
Laatste kaarten! Tickets

Misschien vind je dit ook leuk

Hoe lees ik een film? Hoe lees ik een film?

Hoe lees ik een film?

Met Lidewijde Paris

Filmseries en specials Filmseries en specials

Filmseries en specials

Bijzondere, eenmalige filmspecials

IFFR IFFR

IFFR

Ontdek de klappers van het komende filmjaar

Benieuwd naar meer filmnieuws? >

Benieuwd naar meer filmnieuws? >