Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film. Het programma begint in de Rabo Studio, daarna loop je naar onze grootste filmzaal om de film te zien.

Superhelden / Logan Noir | Vrijdag 11 november

Martin Koolhoven over zijn gekozen thema: “De superheldenfilm domineert al anderhalf decennium Hollywood, tot groot verdriet van veel filmmakers. Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Ken Loach, David Cronenberg, Alejandro Iñárritu en Ridley Scott fulmineerden er al tegen en Bong Joon-ho gaf wel een héél originele reden op waarom hij nooit een superheldenfilm zou maken: hij kan er niet tegen om naar mensen in strakke kleding te kijken. Je zou zeggen dat het een nieuw fenomeen is, maar de superheld loopt al zo’n honderd jaar rond in het Amerikaanse culturele landschap. Vanavond kijk ik naar de meest interessante films in het genre, dat dus al een tijdje bestaat.”

Logan Noir (2017)

Na Martins filmcollege kijken we Logan Noir, een speciale uitgave van Logan (2017). Koolhoven: “Ik ben niet de allergrootste fan van de aanhoudende stroom van DC Comics- en Marvelfilms, maar voor Logan maak ik een uitzondering. Toen ik deze kruising tussen Marvel en de neo-western in de bioscoop zag, was ik toch wel enorm on der de indruk. Regisseur James Mangold bracht na het succes een nieuwe versie uit: Logan Noir, een zwart-witte uitvoering die – als ik op de trailer afga – nóg mooier is en de noir-invloeden in de film onderstreept. In Groningen voor het eerst op het grote doek, ik heb er enorm zin in!”

Let op: de film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.

Tijdschema 11 november:

19.30 uurStart filmcollege 
20.30 uurPauze
21.00 uurLogan Noir (Camera 5)
23.17 uurEinde

 

Logan Noir (2017)
Vrijdag 11 november
19:30 tot 23:15
Special
Rabo Studio
€ 15,00

Misschien vind je dit ook leuk

The Batman The Batman

The Batman

De nieuwste Batman film

maandag 19 december 20:30 tot 23:36
Hoe lees ik een film? Hoe lees ik een film?

Hoe lees ik een film?

Met Lidewijde Paris

Benieuwd naar meer filmnieuws? >

Benieuwd naar meer filmnieuws? >