Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn eigen favoriete regisseurs, acteurs of actrices. Aansluitend wordt een hoogtepunt uit zijn of haar oeuvre vertoond, gekozen door Martin Koolhoven.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film. Het programma begint in de Rabo Studio, daarna loop je naar een filmzaal om de film te zien.

Clint Eastwood & High Plains Drifter | Vrijdag 17 september

Clint Eastwood (91) is een levende Hollywoodlegende. Hij werd wereldberoemd door de spaghettiwesterns van Sergio Leone en zijn rol als Harry Callahan in de Dirty Harry-films. Hij is onder meer te zien in Play Misty for Me en Escape from Alcatraz.

Maar naarmate hij ouder wordt, bereikt Eastwood nog grotere hoogten als acteur én regisseur. Voor de western Unforgiven (1992) krijgt hij een Oscar voor Beste Regie. In 1995 maakt hij The Bridges of Madison County, in 2003 Mystic River en in 2005 is zijn Million Dollar Baby de grote Oscarwinnaar voor Beste Film, Regie en Actrice Hillary Swank.

High Plains Drifter

In 1973 maakte Clint Eastwood één van Koolhovens favoriete westerns: High Plains Drifter. Terwijl een dorpje in angst en spanning wacht op drie bandieten, die onderweg zijn om het dorp aan flarden te knallen, rijdt The Stranger (Clint Eastwood) binnen. Bepaald geen fijne vent maar hij kan wel fantastisch schieten. Daarom vragen de dorpelingen hem om hulp tegen de naderende bandieten.

Eastwoods tweede regie, zijn eerste western, is slim opgebouwd en richt zich lange tijd op de verscheurdheid van de dorpelingen die niet met de bruut in zee willen gaan, maar hem ook niet weg durven te sturen.

Let op: de film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.

Agenda

Vrijdag 17 september
19:30 tot 22:45
Rabo Studio
€ 15,00
Laatste kaarten! Tickets

Misschien vind je dit ook leuk

First Cow

First Cow

'Ontroerende schavuitenfilm'  ★★★★★ NRC

zondag 1 augustus 16:20 tot 18:32
The Truman Show

The Truman Show

Truman is een reality tv-ster, zonder dat hij het weet

zondag 12 september 19:30 tot 21:37
Sneak preview

Sneak preview

Voor € 8,00 een vette voorpremière

woensdag 11 augustus 21:00 tot 23:00

Benieuwd naar meer filmnieuws? >

Benieuwd naar meer filmnieuws? >