Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film. Het programma begint in de Rabo Studio, daarna loop je naar onze grootste filmzaal om de film te zien.

Vrijdag 10 november
19:30 tot 22:45
Special
Rabo Studio
€ 15,00

Ennio Morricone / The Mercenary| Vrijdag 10 november

Martin Koolhoven over Ennio Morricone: “Voor het eerst staat een filmcomponist centraal in Koolhovens Keuze en wat voor een. De beroemdste allertijden: Ennio Morricone. Hij werd beroemd door de spaghettiwesterns, maar deed daarna nog zo verschrikkelijk veel; het is niet normaal. Ik praat vanavond ruim een uur over Morricone, waar hij vandaan komt, zijn bekendste werk en zijn verschillende stijlen. Daarna kijken we een van de vele klassiekers waar hij de soundtrack voor schreef.”

The Mercenary (1968)

Na Martins filmcollege kijken we The Mercenary. "Ik begrijp niet waarom deze spaghettiwestern niet beroemder is dan ie is," aldus Koolhoven. “Gemaakt door genrefavoriet Sergio Corbucci met niemand minder dan Franco Nero, Jack Palance en Tony Musante in zijn leukste rol. Tel daarbij de geweldige score van Morricone op en het wordt nog onbegrijpelijker. Waarschijnlijk omdat de film jaren niet te verkrijgen was. Ik bestelde de DVD een jaar of twintig geleden voor honderd euro uit Japan. Kan niet wachten om hem groot te zien!”

Let op: de film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.
Duur film: 105 minuten

Tijdschema 10 november:

19.30 uurStart filmcollege 
20.30 uurPauze
21.00 uurThe Mercenary (Camera 5)
22.45 uurEinde

Let op: de eindtijd loopt vaak uit.

The Mercenary (1968)

Misschien vind je dit ook leuk

Hoe lees ik een film? Hoe lees ik een film?

Hoe lees ik een film?

Met Lidewijde Paris

Filmseries en specials Filmseries en specials

Filmseries en specials

Bijzondere, eenmalige filmspecials

Benieuwd naar meer filmnieuws? >

Benieuwd naar meer filmnieuws? >