Raak mij aan! Touch me!

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee.

Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens… Als dat maar goed komt!

De film is gebaseerd op het kinderboek De wraak van Knor van Tosca Menten. Voor de film zijn ruim 50.000 foto’s gemaakt en daarmee is Knor de eerste lange stop-motion film gemaakt in Nederland. Een prachtig verhaal voor jong en oud over vriendschappen en familiebanden. Met stemmen van Jelka van Houten, Henry van Loon en Loes Luca.

Deze film is met pauze.

Koning Worst

Na de voorstelling van Knor kun je nog even genieten van de korte na-film Koning Worst. Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Tuitjes verliest klanten, en Greetje misschien ook haar grote liefde Nol. De twee gezworen vijanden hebben namelijk afgesproken dat de verliezer van de wedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens voor altijd het dorp moet verlaten. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf? Koning Worst is de muzikale prequel van Knor en geeft antwoord op de vraag die ons sinds de release van de film bezighoudt: hoe kwamen de rattenstaarten vijfentwintig jaar geleden in de worsten terecht?

22 minuten

Koning Worst
"Prachtige Nederlandse animatie met een Roald Dahl-vibe"
NRC 11780
"Knor is een polderklassieker in wording"
AD 11779
"Knor is om op te vreten"
Kidsweek 11778

Agenda

Zondag 12 februari
13:55 tot 15:48
Met Pauze
Camera 4
€ 7,00
Taal
Nederlands gesproken
Duur
72 min
Kijkwijzer
Acteurs
Hiba Ghafry, Kees Prins, Matsen Montsma, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Alex Klaasen, Remko Vrijdag
Land
Nederland,België
Jaar
2022
Regie
Mascha Halberstad

Misschien vind je dit ook leuk

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

zaterdag 11 februari 12:40 tot 14:19
Yuku en de Himalayabloem Yuku en de Himalayabloem

Yuku en de Himalayabloem

zondag 12 februari 12:00 tot 13:25

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >