Raak mij aan! Touch me!

Omgaan met klimaatverandering vraagt steeds meer van ons, ook in de gebouwde omgeving. Tijdens deze excursie is goed te zien welke concrete verandering in ontwerp en realisatie dit met zich meebrengt in de Grunobuurt. 

In samenspraak met de Gemeente Groningen heeft Nijestee de inrichting van de openbare ruimte in de Grunobuurt klimaatadaptief gemaakt. Er zijn een aantal maatregelen uitgewerkt die tot doel hebben om bij extreme regenval te voorkomen dat water de woningen binnenkomt. We slaan het regenwater tijdelijk op in de fundatie van de weg. Bij extreme regenval lopen twee watereilanden vol met water. Nadat het is gestopt met regenen, lopen de eilanden binnen enkele uren weer leeg.  

Parkeren wordt centraal in de wijk opgelost voor de nog te bouwen blokken. Hierdoor is er in woongebouwen Regulateur en Tender ruimte voor een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten.

Deze maatregelen, samen met een aantal anderen zullen aan bod komen tijdens een excursie door de Grunobuurt. We proberen te laten zien wat er al gerealiseerd is en we willen je meenemen in de lessen die we hebben geleerd tijdens deze ontwikkelingen.

Aanmelden

Voor deze excursie kun je je aanmelden via Klimaatadaptatie in de Grunobuurt › Nijestee 
 

 

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Meer info

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Klimaatadaptatie in de Grunobuurt.