Raak mij aan! Touch me!

Nadat de Kinderboekenweek Tour bij al onze Forumbibliotheken is geweest, vindt de finale plaats bij Wonderland op zaterdag 16 oktober. Voor kinderen vanaf 6 jaar die nu alvast willen weten wat ze later kunnen worden.

Agenda

Zaterdag 16 oktober
13:00 tot 17:00
Wonderland

Wat gaan we doen?

Beroepengame

Zou jij later drakenkweker willen worden? Speel de game, beantwoord de vragen en doe spannende opdrachten. Na afloop weet jij wat jouw beroep voor later kan worden!

Beroepenspeurtocht

Een speurtocht in de bibliotheek! Kom alles te weten over de meest uiteenlopende beroepen, van straaljagerpiloot tot honden- en kattenvoerproever. En misschien ben jij wel een beroepsspeurneus na het oplossen van de vragen.

Talententester Doe-boekje

Ontdek je talenten in dit doe-boekje met allerlei gekke opdrachten, tips en testjes. Er zijn gedichten, woordzoekers, een quiz en een doolhof. Ook zo benieuwd naar de uitkomst van jouw talententester?

Magisterium voor elk wat wils!

Solliciteer op allerlei beroepen: van zeepaardjestemmer tot minister van oplossingen. Voor het ene beroep heb je spierballen nodig of lef, voor het andere gezond verstand of beheersing van de toverkunsten. Klinkt dat een beetje te hoog gegrepen? Vrees niet, het Magisterium heeft een testkabinet waar al jouw eigenschappen getest worden, vooral de eigenschappen waarvan jij nog niet wist dat je ze had!

Beroepen van vroeger

Wist je dat je vroeger lantaarnpaalaansteker kon worden? Of kiepkerel of blauwdrukmaker?

Veel beroepen bestaan niet meer. Welke beroepen zullen er in de toekomst nog meer verdwijnen? Ontdek samen met de Groninger Archieven alles over beroepen van vroeger tijdens de Kinderboekenweek Tour Finale bij Wonderland.

Droom-beroep gedicht

Beroepsdichter Kasper Peters begon al heel jong met gedichten schrijven en doet dat nog steeds met het allergrootste plezier.

Volgens Kasper begint het allemaal met een goede dagdroom. Kom naar de Kinderboekenweek Tour Finale in Wonderland, dan gaan we samen dromen over wat je later wilt worden en maken we daar mooie poëzie van!

Agenda

Zaterdag 16 oktober
13:00 tot 17:00
Wonderland

Kinderboekenweek Tour

Bij de Forumbibliotheken

Worden wat je wil

Kinderboekenweek

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Ontdek wat jij graag wil worden tijdens de Kinderboekenweek bij het Forum.

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >