Raak mij aan! Touch me!

De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

Dat betekent dat er allemaal leuke groene activiteiten te doen zijn in alle Forumbibliotheken. Dus kom naar de bibliotheek bij jou in de buurt en ga met ons op avontuur door te koken met afval, een boomhut avontuur te tekenen, een boekenspeurtocht vol leuke weetjes te volgen en nog veel meer!

Hieronder zie je wanneer de tour in de bibliotheek bij jou in de buurt is. En nog verder naar beneden vind je de activiteiten.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Kinderboekenweek Tour.

De Klikokeuken

Een beleving voor alle durfalleseters tijdens de Kinderboekenweek! We vinden het allemaal belangrijk om groen te doen, we eten ons bord leeg zodat we niks weg hoeven te gooien, we scheiden ons afval zo goed als we kunnen en we kopen zo weinig mogelijk plastic. In De Klikokeuken gaan we nog een stapje verder, wij gaan koken met afval! Bananenschillen, appelklokhuizen, wortelloof, aardappelschillen, het kan allemaal uit de kliko en op je bord.

Tijdens de Kinderboekenweek kun je meekoken en proeven in De Klikokeuken, tenminste, als je durft…

De Klikokeuken

De Waanzinnige Boomhut

Maak een verdieping van De Waanzinnige Boomhut. Jan-Willem Spakman (of wel Wimpie Comics, tekenaar in o.a. Quest Junior) heeft een hele lege boomhut verdieping getekend en aan jou de taak om daar een super nieuw avontuur in te tekenen.

We zijn benieuwd wat voor geks jullie gaan bedenken!

De Waanzinnige Boomhut

Boekenspeurtocht

Ga op zoek in je bibliotheek en probeer alle vragen over wonderlijke natuur weetjes te vinden. Niet alleen een leuk avontuur, maar ook nog eens super leerzaam!

Kun jij alle vragen beantwoorden?

Boekenspeurtocht

Doe-boekjes

In de bibliotheken zijn leuke doe-boekjes te vinden. Ze staan boordevol allemaal leuke opdrachtjes, weetjes en vragen over de natuur.

We zijn benieuwd of je ze allemaal kunt maken! Je weet daarna wel heel veel over allemaal gi-ga-groene onderwerpen!

Doe-boekjes

Mega gi-ga-groene kleurplaat!

Kom naar je bibliotheek en help mee de mega gi-ga-groene kleurplaat in te vullen met al jouw favoriete kleuren!

Een superleuke en creatieve activiteit voor jong en oud.

Mega gi-ga-groene kleurplaat!

Knutselen en schminken!

Kom gezellig langs om te knutselen en geschminkt te worden tot je gi-ga-groen ziet! De studenten van het ROC Menso Alting-college helpen hier maar al te graag bij mee.

Let op: deze activiteit is alleen bij de Forumbibliotheken in de wijken en dorpen en niet bij Wonderland (Forum, Nieuwe Markt).

Knutselen en schminken!

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >