Raak mij aan! Touch me!

Hoe kunnen we de stad toekomstbestendig maken?

Hoe gaan we deze stadstransitie organiseren in Groningen? In verschillende Groningse wijken wordt hier al hard gewerkt, door collectief over te stappen op duurzame energiebronnen, of door de wijk te vergroenen voor een betere afwatering. Gaan de bewoners zo de stad redden? En wat is de rol van de gemeente in klimaatadaptatie? 

Alex van den Berg en Lemke Kraan kijken samen met planoloog Ward Rauws (RUG), omgevingspsycholoog Lise Jans (RUG) en beleidsmedewerker klimaatadaptie Martijn Schuit (Gemeente Groningen) naar de stad van de toekomst.

Agenda

Donderdag 22 oktober
17:30 tot 19:00
Geannuleerd
Rabo Studio
0,00
Donderdag 12 november
17:00 tot 18:30
Onderwijs 2.0
Rabo Studio
0,00

Editie do 12 nov | Onderwijs 2.0

In het voorjaar moest het onderwijs door de corona crisis ineens online en op afstand plaatsvinden. Voor de crisis werd al veel gesproken over digitalisering van het onderwijs, maar dit was ineens wel heel drastisch. Het onderwijs kampt al jaren met problemen, maar afstandsonderwijs lijkt problemen als ongelijke kansen nog eens te benadrukken. Uit onderzoek van de onderwijsinspectie blijkt verder dat de leesvaardigheid bij kinderen achteruit holt. Hoe kunnen we het tij keren?

De afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven geweest om het onderwijs te vernieuwen en momenteel wordt het nationale onderwijscurriculum herzien. Wat zijn de nieuwe ideeën? Hoe gaan we leerlingen voorbereiden op een toekomst in een steeds veranderende maatschappij? In dit Kenniscafé gaan we in gesprek over ons toekomstige onderwijs.

Illustratie: Yvette Compaijen

Tickets
Editie do 12 nov | Onderwijs 2.0

Misschien vind je dit ook leuk

Rebels & Vrij Rebels & Vrij

Rebels & Vrij

zondag 1 november 16:00 tot 17:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on