Raak mij aan! Touch me!

Op zondag 17 december is Hanna Bervoets te gast om te praten over haar nieuwe boek Leer me alles wat je weet

Leer me alles wat je weet

Dit boek gaat over Danielle – ‘Daniel’ – de Koster, een vrouw met een bewogen leven, heldin volgens velen, knettergek volgens sommigen. Na een aantal vormende omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan die nog geen medische diagnose hebben. Het is een nobel streven, waar ze samen met haar geliefde Jodie haar werk van maakt. Maar wanneer Daniels reputatie verslechtert, voelt ze zich in het nauw gedreven.  

En nu is Daniel dood. Jodie blijft achter en reconstrueert haar levensverhaal. Om haar grote liefde beter te begrijpen, net zo goed om haar bij zich te houden, gaat Jodie te rade bij de mensen die haar het beste kenden. Bij Sjoerd, met wie Daniel in de jaren negentig voor de hiv-vereniging werkte. Bij Daniels ex Barbara, die altijd een bepalende rol in haar leven bleef spelen. Zo komt Jodie steeds dichterbij het antwoord op die ene vraag: waarom is Daniel er niet meer?  

Leer me alles wat je weet is een familieroman zonder bloedverwanten: over hoe vrienden elkaar vormen en geliefden elkaar grootbrengen.  

Hanna zal geïnterviewd worden door Lotte Lentes.

Agenda

Zondag 17 december
16:00 tot 17:30
Rabo Studio
€ 10,00

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) schreef negen romans en een verhalenbundel die verschillende malen werden bekroond en in uiteenlopende talen vertaald. In 2017 won Bervoets de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre, in 2021 was zij auteur van het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen. Dit boek werd een wereldwijd succes en is aan vijftien landen verkocht. 

Meer boeken van Hanna Bervoets

  • Lezen voor de lijst
Hanna Bervoets,
Alles wat er was [Boek]
Hanna Bervoets,
Efter [Boek] : roman
Hanna Bervoets,
Een modern verlangen [Boek]
Hanna Bervoets,
Opstaan, aankleden, niet doodgaan [Boek]
Hanna Bervoets,
Wat wij zagen [Boek]
Hanna Bervoets,
En alweer bleven we ongedeerd [Boek]

Misschien vind je dit ook leuk

Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

donderdag 7 december 19:30 tot 21:30