Raak mij aan! Touch me!

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar 'de spider killer'.

Holy Spider is een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar 'de spider killer'. Prijswinnend regisseur Ali Abbasi (Gräns) weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen. 

Journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico's om toch achter de identiteit van de 'spider killer' te komen. Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid. 

Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.

On Sunday November 13 at 7.30pm, Holy Spider will be screened with English subtitles during the International Movie Night!

"Rauwe en krachtige film"
VPRO Cinema 12915
" Een politiek en religieus beladen film"
Trouw 12914
"Een kritische film over seksisme en vrouwenhaat"
NRC 12913

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Holy Spider.

Taal
Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
115 min
Kijkwijzer
Acteurs
Mehdi Bajestani, Zar Amir-Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad
Land
Denemarken
Jaar
2022
Regie
Ali Abbasi

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >