Raak mij aan! Touch me!

Werkelijkheid en fictie lopen in elkaar over in deze film over en mét professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Het zit in mijn hart  beweegt tussen de magie van een opera en de diepgang van een documentaire. De vertederende scènes zullen geen kijker onberoerd laten.

Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee en ze besloot een film te maken van de voorstelling en over dit bijzondere ensemble. 

De professionele performers zuigen je het verhaal in en doen hun beperkingen vergeten. Tegelijkertijd volgt de filmmaker het repetitieproces en zoomt in op de verschillende acteurs waarbij ze hen vraagt naar hun dromen en verlangens. Het zit in mijn hart is een film waarin documentaire en fictie in elkaar overlopen. Met hoofdpersonages die zichzelf daar soms even aan moeten herinneren. Saskia Boddeke zet in haar fantasierijke stijl alle filmische middelen in om in deze film het scherpe contrast tussen fictie en werkelijkheid op een luchtige manier voelbaar te maken zonder ook maar één moment sentimenteel te worden. 

"Prachtig aangekleed docudrama"
Trouw 14237
"Geëngageerd portret van acteursgezelschap"
De Volkskrant 14236

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Het zit in mijn Hart.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
86 min
Kijkwijzer
Acteurs
Patrick ten Arve, Anne Aalderink, Ayle Albert de la Bruhèze, Marian Janssen, Tim Assen
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Saskia Boddeke

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >