Raak mij aan! Touch me!

Help!? onze eerste liveshow!

We waren live! Heb jij het gemist? kijk HELP!? terug voor tips hoe je verder moet na de lockdown.

HELP!? ik moet weer beginnen, maar hoe doe ik dat?

Nu we langzaam uit de intelligente lockdown komen wordt het duidelijk: we gaan weer beginnen. Maar opnieuw beginnen, na een tijd waarin alles op zijn kop heeft gestaan, hoe doe je dat? Welke dingen uit de afgelopen periode neem je mee? En wat laat je achter? Tijdens deze online te volgen editie van HELP?! gaan we in gesprek met mensen die zichzelf juist wel of helemaal niet opnieuw hebben uitgevonden, mensen die geen zin hebben om opnieuw te beginnen en mensen die eigenlijk gewoon hetzelfde zijn blijven doen. Samen met Guy Weizman, Sanne ten Wolde, Melissa Marijnen en Marjolein Visser houden Eva Waterbolk en Wilbert van de Kamp een kleine extra pauze voordat we weer terugkeren naar de wanorde van de dag. HELP je mee?  

Sanne ten Wolde

Sanne ten Wolde is filosoof, schrijver en begenadigd Twitteraar. Groningen zal haar enorme bos krullen nog kennen van Het Concerthuis waar ze vanachter het koffieapparaat gasten ophield voor een praatje. Tegenwoordig is ze filosofiedocent van aanstaande wereldburgers en deelt ze haar wijsgeerige blik met een goede dosis humor op Twitter. De situatie in je opnemen als experiment was Sanne niet vreemd, maar deze uitzonderlijke situatie zorgt ervoor dat er veel is veranderd: “we leven plots in een gedwongen filosofisch experiment.”  Vanavond vertelt Sanne ons hoe het haar tot nu toe is gegaan.

Sanne ten Wolde

Guy Weizman

Guy Weizman (1973, Tel Aviv, IsraeĢˆl) is sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en leidt vanuit Theater de Machinefabriek naast het Noord Nederlands Toneel ook nog altijd het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni. De Twaalf Gezworenen was het toneel regiedebuut van Guy Weizman bij het Noord Nederlands Toneel. Zijn debuutvoorstelling als artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel, Carrousel, werd genomineerd voor de Mimeprijs en voor de voorstelling Salam ontvang hij de Regieprijs 2018 van de Nederlands Toneeljury. In maart 2019 ging Brave New World 2.0 in première, de derde regie van Guy Weizman waarin hij samenwerkt met acteurs van het Noord Nederlands Toneel, dansers van Club Guy & Roni en musici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag.

Guy Weizman

Marjolein Visser

Marjolein Visser (1989) schrijft proza en non-fictie. Ze studeerde Klinische Psychologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies. Marjolein won verschillende schrijfwedstrijden, waaronder Writing for Success en de VPRO Bagagedrager. Ze deed onderzoek voor verschillende hulpinstellingen en ministeries, is oprichter van de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers en werkte met hen aan het boek Geen Plaats voor Steen en schrijft nu een ervaringenboek voor en over terminale patiënten met een hersentumor. Marjolein werd in 2016 geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waarvoor ze uitgezette asielzoekers achterna reisde. Een literair verslag van deze reis verscheen in de VPRO Gids en werd in het voorjaar van 2018 gepubliceerd door Wintertuin Uitgeverij onder de titel Chacun sa chance. Het verhaal van een reis. Mede voor dit werk ontving ze in september 2018 de PAX Duif, van de Pax Vredesorganisatie. Haar debuutroman Restmens verscheen in maart 2020 bij Uitgeverij Podium. Marjolein zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Fotocredits: Gaby Jongenelen

Marjolein Visser

Melissa Marijnen

Melissa Marijnen is een non-fictie boekennerd en deelt elke week een nieuw boek op Instagram. Ze is sinds 2012 eigenaar van trainingsbureau Professional Rebel. Ook helpt ze jou goede vaste gewoontes te bouwen en vooral vol te houden met haar 30-day Habits Challenge. Haar motto: leer meer, weet minder. In de show geeft Melissa ons 5 concrete tips over hoe jij nu en straks je goede gewoontes vast kan houden.

Melissa Marijnen

Misschien vind je dit ook leuk

Tims Talkshow Tims Talkshow

Tims Talkshow

De nieuwe talkshow met Tim den Besten met gasten uit de wereld van o.a. gaming, tech en journalistiek

zondag 27 september 16:30 tot 18:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on