Raak mij aan! Touch me!

Schrijfster Annejet van der Zijl wordt geïnterviewd over haar werk en het ongekende succes van Sonny Boy.

November is de maand van ‘Heel Nederland Leest’ en de bestseller Sonny Boy van Annejet van der Zijl is het geschenk van de bibliotheek aan leden én bezoekers. 

In het Forum Groningen zal ze op zondag 12 november door Marjolein Visser geïnterviewd worden over haar werk en vanzelfsprekend zal het ook gaan over het ongekende succes van Sonny Boy

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Heel Nederland Leest: Annejet van der Zijl.

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Annejet werd geboren in een lerarengezin en studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Daarna werkte ze een aantal jaren in de journalistiek, onder andere als misdaadverslaggeefster. Een selectie van haar misdaadverhalen verscheen in 2014 onder de titel Moord in de Bloedstraat. Ook vormde deze periode de inspiratie voor De val van Annika S., Annejets eerste fictieboek, dat ze in 2018 samen met Jo Simons publiceerde en waarvan de filmrechten inmiddels zijn verkocht. Het tweede deel, getiteld Rijke mensen zijn anders, zal naar verwachting in het najaar van 2023 verschijnen.

In 2004 publiceerde Annejet de liefdesgeschiedenis Sonny Boy, waarvan alleen in Nederland al inmiddels al meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht. Ook dit boek werd bekroond en (in 2011) verfilmd. De feestelijke zestigste druk verscheen in 2021. Het boek werd in allerlei talen vertaald en vooral in Amerika, waar het in 2019 verschenen onder de titel The Boy between Worlds, een bestseller. 

Het internationale succes gaf Annejet de moed om zich te wagen aan de reconstructie van de negentiende eeuwse liefdesgeschiedenis Leon & Juliette, dat in 2020 als Boekenweekgeschenk verscheen. Dit verhaal werd de opmaat van de transatlantische familiekroniek Fortuna's Kinderen

Misschien vind je dit ook leuk

Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

di 11 jun van 19:30 tot 21:30

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >