Raak mij aan! Touch me!

Deze magische kunstfilm van Koos Buist verbeeldt de zoektocht naar een vooralsnog onbekend zeevolk, dat schijnbaar nog altijd achter de zeedijk hun thuis vindt.

 Het zogenaamde Waddenzeevolk. Deze semi-aquatische cultuur wordt nu voor het eerst in beeld gebracht. De hoofdpersoon, die als kind tijdens een bijna doodervaring in de kolk geconfronteerd wordt met dit volk, verliest zichzelf in de zoektocht naar hun oorsprong. Deze oorsprong blijkt onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis, overstromingen en mythes van het polderland. Omsloten door de zeedijk in het gestructureerde en gekanaliseerde polderland, lijkt hun bestaan onvoorstelbaar. 

Echter daar achter de dijk in de kwelder begint hun spoor dat leidt naar zee. Daar vindt de hoofdpersoon zijn eigen oorsprong door een grenzeloze liefde tussen de vogel en de vis. De, speciaal voor deze film gecomponeerde, muziek van Emil van Steenwijk neemt je mee op deze poëtische zoektocht voorbij de grens van land, lucht en zee. 
 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groningse Nieuwe #98: Waddenzeevolk.

Taal
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Duur
35 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Koos Buist

Groningse Nieuwe

Deze film wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Groningse Nieuwe

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >