Raak mij aan! Touch me!

Terwijl je dagelijks hoort over krimp, vergrijzing op het platteland en verdwijnende voorzieningen is er ook een tegenbeweging gaande. Jonge stellen verruilen de stad juist voor een dorp. 

Andor Molter keert, na jaren in het inmiddels onbetaalbare Amsterdam te hebben gewoond, met partner Anna en kinderen terug naar het Oost-Groninger dorp van zijn jeugd: Borgercompagnie. Ze hebben daar zijn oude basisschool gekocht om zo sportprogramma’s voor jong en oud in eigen gymzaal te kunnen geven. Daarnaast hebben ze een schoollokaal tot bed and breakfast verbouwd voor rustzoekers uit de stad. Zullen ze zich thuis voelen in het dorp, na het bruisende Amsterdam?

In Uithuizermeeden nemen Liz Wijma en Jouke Anema, na omzwervingen over de halve wereld, de biologisch-dynamische kwekerij De Eemstuin over. Lukt het hen het hoofd boven water te houden?

In de film volgen regisseurs Tom Tieman en Saskia Jeulink beide stellen bij het opbouwen van hun bestaan op het platteland.

Weg uit de Stad wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van bioscopen en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Bij dit evenement geldt vol=vol, dus raden we aan om 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groningse Nieuwe #91: Weg uit de stad.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
70 min
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Saskia Jeulink & Tom Tieman

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >