Raak mij aan! Touch me!

Soms zijn het juist de kleine verhalen die de meeste indruk maken op een kind.

In het docudrama Dat Vergeet je Nooit! vertellen ooggetuigen uit de voormalig gemeente Baflo over hun belevenissen in de oorlog. Bommen op het dorp, kinderen van NSB’ers, omgekomen verzetshelden; alle facetten komen aan bod en worden ook voorgelegd aan de basisschoolkinderen van nu. Opdat we nooit vergeten.

Dat Vergeet je Nooit! wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Over de makers

Sander Blom (1993) is al jaren actief als freelance filmmaker, regisseur en schrijver. Eerder maakte hij films als Alone (2014), Verzwegen (2016), Limina (2018) en #VaderJacob (2020). Daarnaast produceert hij commercieel werk met zijn bedrijf Sander Blom Films. In 2019 verscheen ook zijn debuutroman Bezeten, een politiethriller die zich afspeelt in Oost-Groningen.

Niels Brouwers (1994) is een visual-storyteller uit Groningen, waar hij is afgestudeerd als AV-specialist en fotograaf en actief is onder de naam PixelBrouwers. Voorbeelden van eerdere samenwerkingen met Sander zijn Limina (2018, Grip/Editassistent) en #VaderJacob (2020, Opnameleider/Editor).

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groningse Nieuwe #90: Dat vergeet je nooit!.

Regie: Sander Blom & Niels Brouwers
Duur: 55 minuten
Jaar: 2020

Forum Filmnieuws in je inbox >

Forum Filmnieuws in je inbox >