Raak mij aan! Touch me!

Een schipbreukeling zit vast op een kleine zandbank. Op een dag graaft hij een plastic metselkuip uit het zand en probeert daarmee aan het eiland te ontsnappen. De zee heeft echter andere plannen en neemt de schipbreukeling mee op een confronterende excursie.

De aanleiding voor het maken van deze film was de containerramp in 2019 voor de kust van Nederland, toen een schip lading verloor en er honderden containers in zee verdwenen en de troep aanspoelde op stranden en dijken. Weet je hoeveel rommel er nog steeds in zee ligt?

Soep is een korte animatiefilm die daar over gaat. Het is een verhaal over de mens en de zee. Over een schipbreukeling, zijn wanhoop, zijn pogingen om zijn huid te redden. Over de zee, constant aanwezig, af en aanrollend, meedogenloos en zachtzinnig. Het is een film over schoonheid en rotzooi. Over het aanvaarden van consequenties.

 

Met nagesprek

Met nagesprek met maker Christa Moesker. Christa Moesker studeerde grafische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Haar eerste film “Sientje” 1997 krijgt veel internationale prijzen en goede kritieken. Sindsdien werkt Moesker als freelance illustrator en animator voor verschillende soorten tvproducties en films. Daarnaast ontwerpt ze karakters en omgeving voor musea en educatieve 2D games. 

 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groningse Nieuwe #105: Soep.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
10 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2023
Regie
Christa Moesker

Groningse Nieuwe

Deze film wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Groningse Nieuwe

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >