Raak mij aan! Touch me!

Een Nederlandse documentaire over jongenscultuur, waarbij een omvangrijke vriendengroep van doodnormale witte, hetero cisgender jongens een jaar lang worden gevolgd.

Via de lens van een feministisch kunstenares zoekt De Buurvrouw is een Kutwijf naar grijs gebied in het privilegedebat. Welke stereotypen over witte, hetero jongemannen zijn waar? En welke zijn niet waar? Wat weten de jongens over hun eigen, alledaagse privileges? En hoe praat je nou eigenlijk over je emoties en problemen, wanneer je tegelijkertijd wilt voldoen aan de fermheid die van je wordt verwacht in een toxische mannencultuur?

Over de maker

Lilian Anneloes (1997) is beeldend kunstenares, filmmaakster en schrijfster. Ze studeerde in 2018 af aan academie Minerva, en rondde in 2021 haar master Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen af met een kritische thesis over seksisme, racisme en machtsverhoudingen in de Nederlandse kunstwereld ná #MeToo. 

Ongeacht het door haar ingezette medium, ligt de thematische focus in haar werk dus vaak op sociaal-politieke issues. Gender, seksualiteit, (persoonlijke) trauma’s en directe maatschappelijke kritiek komen in Lilian’s werk vaak naar voren. Lilian sleepte meerdere prijzen in de wacht, waaronder het ‘Grootste Jong Talent’ op het Noordelijk Filmfestival. Ze werd genomineerd voor een handvol beurzen en stipendia, en in eind 2019 won ze voor haar documentaire De Buurvrouw is een Kutwijf de Publieksprijs van het Hendrik de Vriesstipendium.

 

Met nagesprek

Na afloop van de film is er een nagesprek met maker Lilian Anneloes, Nathan Vos en Thomas en Sam, twee van de jongens die voorkomen in de film.

Agenda

Zaterdag 18 februari
16:00 tot 18:00
Met nagesprek
Camera 5
€ 5,00

Groningse Nieuwe

Deze film wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Groningse Nieuwe

Misschien vind je dit ook leuk

De Acht Bergen De Acht Bergen

De Acht Bergen

maandag 6 februari 13:00 tot 15:37
The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin

maandag 6 februari 16:00 tot 18:04
Triangle of Sadness Triangle of Sadness

Triangle of Sadness

maandag 6 februari 15:15 tot 17:52

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >