Raak mij aan! Touch me!

Klimaatverandering, de stikstofcrisis en het verdwijnen van de biodiversiteit zijn de grote uitdagingen voor de toekomst van de Nederlandse landbouw. Een nieuwe balans tussen natuur en voedselvoorziening vraagt om radicale veranderingen van het huidige systeem. Hoe doen we dat in Groningen? En wat is daarbij het perspectief voor de Groningse boeren?

Waar boeren, Den Haag en consumenten vaak tegenover elkaar lijken te staan, is juist samenwerking vereist om tot een oplossing te komen. De politiek, de landbouwsector, de wetenschap en de producenten hebben elkaar nodig om een rendabel en duurzaam landbouwsysteem te ontwikkelen. Ook hier in de provincie Groningen. Hoe ziet de Groningse boer van de toekomst eruit?

Dit onderzoeken we met een brede groep gasten en partijen waaronder gedeputeerde Johan Hamster, LTO Noord, Hanneke van Ormondt (Caring Farmers), Frank Remerie (Land van Ons), Hans Bergsma (Gebiedscoöperatie Westerkwartier), Jarno Rietema van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) en Hans Hettinga, bestuurslid van FrieslandCampina, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Henk Staghouwer (komst onder voorbehoud) en Wijnand Sukkel, Senior Onderzoeker AgroEcologie en betrokken bij Boerderij van de Toekomst van Wageningen University.

Agenda

Woensdag 15 juni
20:00 tot 21:30
Rabo Studio
€ 10,00

Forum Green House

Vanaf het begin van de lente staan we stil bij de relatie tussen mens en natuur door middel van talks, films, een groene markt en een schitterend groeiend kunstwerk!

Forum Green House
Oerboeren van het Westerkwartier Oerboeren van het Westerkwartier

Oerboeren van het Westerkwartier

donderdag 9 juni 20:00 tot 21:30
Forum Green Market Forum Green Market

Forum Green Market

zaterdag 21 mei 12:00 tot 17:00