Raak mij aan! Touch me!

 Zo’n 2500 jaar geleden waren wierden de allereerste klimaat-aanpassingen die Groningers maakten; kunstmatige heuvels omringd door water. In Groene Golven zien we mensen die zich inzetten om mee te bewegen met de gevolgen van een opwarmende wereld. Zo spreken we actieve burgers, agrarische onderzoekers, kunstenaars, gedragswetenschappers, wadlopers, landschapsarchitecten tot gemeentelijke ambtenaren en de deltacommissaris. We zien ze op wierden, dijken, groene daken en natuurgebieden. Van technocratische betonnen dijken en dammen tot innovatieve natuurlijke klimaatbuffers. Het klimaat verandert, veranderen wij mee? Met meer ruimte voor natuur en daarmee onze toekomst in de Nederlandse delta?

Premiere en nagesprek | vrijdag 5 november

In het nagesprek gaat Marriël Edzes in gesprek met Floris Boogaard (lector Ruimtelijke Transformatie) over klimaatadaptatie in de stedelijke omgeving en in de landbouw. Er is ruimte voor het publiek om vragen te stellen.

Na de vertoning van de film is er een nagesprek met twee gasten uit de film.

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van bioscopen en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Bij dit evenement geldt vol=vol, dus raden we aan om 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. 

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op vr 5, za 6 en zo 7 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zoals de vernieuwde Grote Markt en de Zuidelijke ringweg. Zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat. Ook voor kinderen is er heel veel leuks! Bekijk het hele programma op forum.nl/letsgro

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groene Golven.