Raak mij aan! Touch me!

Als stadsdichter wil je met woorden de kloof tussen inwoners verkleinen. Maar hoe bereik je alle mensen? Voormalig stadsdichter van Groningen, Renée Luth, ontwikkelde plannen om poëzie, groen en kunst samen te brengen in de openbare ruimte.

Ik houd van ecologisch tuinieren en van poëzie. En ik ben beeldend kunstenaar. 
We hebben een stad (en provincie) die rijk is aan literair talent. We hebben geweldige graffitikunstenaars.
Wat als we dat alles in een groen project samenvoegen?

Het mosgedicht is gemaakt van een biologisch mengsel waar langzaam mos uit groeit. Mos is aantrekkelijk voor insecten en vogels midden in de stad. En buren zijn blij dat ze straks tegen wat groens aan kunnen kijken.

Regengedichten worden gemaakt van ecologische spray en zullen op stoepen worden aangebracht. Ze zijn alleen zichtbaar wanneer het regent. Waardoor we extra beseffen hoe dankbaar we mogen zijn voor regen. Vooral nu alles droger en droger wordt.  

De gedichten zijn o.a. van (voormalige) stadsdichters en voormalige kinderdichters. 

Met dank aan het Poëziepaleis. De graffitikunstenaars zijn Sebastiaan Baar en Jelle Albers. Jonge talenten van Noordstaat.  

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 4, 5 en 6 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Meer info

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Green Poetry.