Raak mij aan! Touch me!

Founder Talks x Impact Café: Impact ondernemen

Op dinsdag 25 februari 2020 bundelen Founded in Groningen en Impact Noord de krachten door samen een event te organiseren. Dit is het ‘Founder Talks x Impact Café: Impact Ondernemen’. Het doel van de avond is om ondernemers te inspireren en te laten zien dat ondernemen met impact de toekomst is. Founder Talks host Evelien Bouma zal de twee sprekers interviewen en de ondernemersreis met ze doornemen. De inloop is om 19:00 uur en rond 19:30 uur zal de avond starten.

Over de sprekers

De eerste spreker is Jolijn Creutzberg van VanHulley. Jolijn begon haar bedrijf met het idee om verspilling van overhemden te stoppen door hier ondergoed van te maken. En meer dan dat, bij VanHulley kan je met al je oude textiel terecht om daar een nieuw leven aan te geven. Jolijn probeert de 2,5 miljoen stuks textiel die vernietigd wordt in een jaar te verminderen. Elke VanHulley wordt met lef en liefde gemaakt. Dit oude textiel wordt omgevormd tot nieuw textiel, door vrouwen die hiermee werkervaring opdoen en een netwerk opbouwen. Deze vrouwen volgen een opleiding van een jaar, waar zij op zoek gaan naar hun kracht. Na dat jaar kunnen de vrouwen door naar een volgende stap.

De tweede spreker van de avond is Anneloes Oldenburger. Anneloes is de derde generatie het familiebedrijf Virol. Hun slogan: Alles heeft waarde. Die waarde zit niet alleen in het zo circulair mogelijk te scheiden van afval, maar ook door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven. Door een opleiding te volgen van een half jaar, krijgt iemand daarna automatisch een contract. Anneloes vertelt over het werken in een familiebedrijf, de circulaire economie en de E-Waste Academy.

Het programma is rond 21:45 uur afgelopen. Daarna wordt de avond afgesloten met een borrel.

meer over founded in groningen

Agenda

Dinsdag 14 april
19:30 tot 22:00
Rabo Studio
Gratis

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on