Raak mij aan! Touch me!

In april komt Yfke Bethlehem langs bij Flanor voor een interview!

Yfke Bethlehem is master student Sterrenkunde bij het Kapteyn Instituut en de huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2022-2023. Veel gedichten van haar ontstaan uit eigen ervaringen of simpele beelden die voornamelijk opkomen tijdens het wandelen. Als er één ding is dat ze voor de rest van haar leven zeker weet, is dat Sterrenkunde en poëzie altijd een passie voor haar zullen blijven.

Foto: Reyer Boxem

Over Flanor

Flanor is de enige onafhankelijke literaire studentenvereniging van Nederland. Een kleine vereniging, met ongeveer honderdveertig leden, afkomstig uit alle verschillende studierichtingen. Iedereen heeft echter een gezamenlijke interesse: lezen! Dit varieert van fantasy tot Russische literatuur en alles daartussenin. Echter, boeken lezen is niet het enige wat we bij Flanor doen. Veel van onze ‘leesgroepen’ lezen geen boeken, maar draaien om andere activiteiten, zoals schrijven, koken, films kijken, bordspelletjes spelen of muziek bespreken. 

Al deze verschillende groepen komen samen bij de verschillende activiteiten die we iedere maand organiseren. Een daarvan is altijd een lezing of interview met een schrijver of ander interessant persoon. Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Buddy Wakefield ontvangen. Deze worden geïnterviewd door een van onze eigen leden en vaak wordt er ook nog een lange tijd nagepraat. 

Meer over Flanor

Agenda

Donderdag 13 april
20:00 tot 22:00
3 West
€ 12,50

Misschien vind je dit ook leuk

Late Night met Splinter Late Night met Splinter

Late Night met Splinter

vrijdag 31 maart 21:00 tot 22:15
Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

donderdag 13 april 19:30 tot 21:30

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >