Raak mij aan! Touch me!

Flanor is de enige onafhankelijke literaire studentenvereniging van Nederland. Een kleine vereniging, met ongeveer honderdveertig leden, afkomstig uit alle verschillende studierichtingen. Iedereen heeft echter een gezamenlijke interesse: lezen!

Dit varieert van fantasy tot Russische literatuur en alles daartussenin. Echter, boeken lezen is niet het enige wat we bij Flanor doen. Veel van onze ‘leesgroepen’ lezen geen boeken, maar draaien om andere activiteiten, zoals schrijven, koken, films kijken, bordspelletjes spelen of muziek bespreken.

Al deze verschillende groepen komen samen bij de verschillende activiteiten die we iedere maand organiseren. Een daarvan is altijd een lezing of interview met een schrijver of ander interessant persoon. Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Buddy Wakefield ontvangen. Deze worden geïnterviewd door een van onze eigen leden en vaak wordt er ook nog een lange tijd nagepraat.

Naast deze lezingen organiseren we ook iedere maand borrels, radio-uitzendingen en andere activiteiten, zoals pubquizzen, running dinners en spelletjesavonden. Bovendien hebben we twee keer per jaar een ledenweekend.

Wil je nog meer weten of Flanor (of zelfs lid worden)? Kijk dan zeker even op onze website.

 

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen schrijft romans, poëzie en kinderboeken, ze tekent en treedt op. Haar werk is veelvuldig vertaald en bekroond.

Haar laatste romans zijn ‘Feest van het begin’ (AKO Literatuurprijs 2013), ‘De onervarenen’ (shortlist Librisprijs 2016) en ‘Hier’ (longlist Bookspotprijs en Librisprijs, door diverse boekwinkels gekozen in top drie of als boek van het jaar 2018). De laatste uitgaven voor kinderen en andere mensen: ‘Toen ik’ (Zilveren Griffel 2018), ‘Nu is later vroeger’ (een boek over de tijd), een herdruk van de klassieker ‘Deesje’, de versjesbundel ‘Hee daar mijn twee voeten’ en ‘Ik heet Reinier en ons huis is afgebrand’ (2020). Haar bekendste werken zijn waarschijnlijk Feest van het begin en Iep!.

In maart 2021 verschijnt haar nieuwe roman ‘Mijn leven als mens’. Dit jaar is ze gastschrijver bij de RuG en ze komt dus ook langs bij Flanor!

Joke van Leeuwen

Thomas Olde Heuvelt komt naar Flanor!

Thomas Olde Heuvelt (1983) is bekroond schrijver van thrillers, horrorverhalen, magisch-realistische romans en korte fictie. Zijn meest succesvolle werk is HEX, het boek dat in 2016 in de Bestseller 60 stond, in het buitenland is uitgegeven en zelfs op Twitter is aangeraden door Stephen King.

Olde Heuvelt won in 2015 als eerste Nederlander ooit de Amerikaanse Hugo Award voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down, het eerste winnende niet-Engelstalige boek. Daarnaast werd hij genomineerd voor de World Fantasy Award en meerdere andere prijzen. Op 10 februari komt zijn nieuwe thriller Orakel uit.

Thomas Olde Heuvelt komt naar Flanor!

Agenda

Dinsdag 15 juni
20:00 tot 21:30
Met Jacques Vriens
Wonderland
€ 7,50

Word lid van de Forumbibliotheken >

Word lid van de Forumbibliotheken >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on