Raak mij aan! Touch me!

Flanor is de enige onafhankelijke literaire studentenvereniging van Nederland.

En ze hebben mooie lezingen voor je klaarstaan! In augustus komt Tommy Wieringa langs en in september bezoekt Arthur Japin de lezing.

Tommy Wieringa - Maandag 15 augustus

Een grote naam in de Nederlandse literatuurwereld. Met acht romans, meerdere publicaties van reisverhalen, een Boekenweekgeschenk, vele columns en zelfs hoorspelen en het scenario voor een korte film voor de VPRO op zijn naam, is de biografie van Tommy niet alleen indrukwekkend, maar ook divers. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de F. Borderwijkprijs voor de roman Joe Speedboot (2005), wat tevens het boek is waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, en de Libris Literatuurprijs voor de roman Dit zijn de namen (2012). Zijn werk is niet alleen populair in Nederland, ook in het buitenland worden veel werken van hem verkocht.Het is vertaald naar, onder andere, het Engels, Frans, Duits, Koreaans en Hebreeuws.

Arthur Japin - Dinsdag 13 september

Japin heeft twee jaar Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd in Amsterdam en ging vervolgens naar de Theaterschool. Na zijn afstuderen speelde hij onder andere bij Toneelgroep Centrum en de Theaterunie, maar verruilde deze carrière voor het schrijverschap toen hij het historische verhaal van twee Afrikaanse prinsen die in het negentiende-eeuwse Nederland werden opgevoed tegenkwam. Na tien jaar onderzoek in Afrika, Weimar en Indonesië publiceerde hij zijn tweede werk, de roman De zwarte met het witte hart, waarmee hij wereldwijd doorbrak. Na dit werk volgde veel meer: niet alleen romans, maar ook korte verhalen, toneelstukken en een enkel filmscenario voegde Arthur toe aan zijn oeuvre.

Wijziging ticketsoorten

De Flanor lezingen zijn niet langer alleen voor studenten! Flanor ervoor gekozen dat vanaf maart 2022 iedereen welkom is. Dus of je nu oud of jong bent, student of niet, iedereen kan aanschuiven! 

Agenda

Maandag 15 augustus
20:00 tot 21:30
Tommy Wieringa
Wonderland
€ 10,00
Dinsdag 13 september
20:00 tot 21:30
Arthur Japin
Wonderland
€ 10,00

Boeken van Tommy Wieringa

  • Schrijvers ; Lichamelijk gehandicapten ; Lezen voor de lijst
Tommy Wieringa,
Joe Speedboot [Boek] : roman
  • Columns
Tommy Wieringa,
Gedachten over onze tijd [Boek]
  • Moeder-zoon relatie ; Verhalen
Tommy Wieringa,
Dit is mijn moeder [Boek]

Boeken van Arthur Japin

Arthur Japin,
Arthur Japin leest Maar buiten is het feest [27]
  • Honden ; Mens-dier relatie
Arthur Japin, Martijn van der Linden
Honden voor het leven [Boek]
  • Casanova, Giacomo ; Italïe ; 18e eeuw ; Amsterdam ; Liefde
Arthur Japin,
Een schitterend gebrek [Boek] : roman

Over Flanor

Een kleine vereniging, met ongeveer honderdveertig leden, afkomstig uit alle verschillende studierichtingen. Iedereen heeft echter een gezamenlijke interesse: lezen!

Dit varieert van fantasy tot Russische literatuur en alles daartussenin. Echter, boeken lezen is niet het enige wat we bij Flanor doen. Veel van onze ‘leesgroepen’ lezen geen boeken, maar draaien om andere activiteiten, zoals schrijven, koken, films kijken, bordspelletjes spelen of muziek bespreken.

Al deze verschillende groepen komen samen bij de verschillende activiteiten die we iedere maand organiseren. Een daarvan is altijd een lezing of interview met een schrijver of ander interessant persoon. Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere Hanna Bervoets, Ronald Giphart, Raoul de Jong en Buddy Wakefield ontvangen. Deze worden geïnterviewd door een van onze eigen leden en vaak wordt er ook nog een lange tijd nagepraat.

Wil je nog meer weten of Flanor (of zelfs lid worden)? Kijk dan zeker even op onze website.

Over Flanor

Misschien vind je dit ook leuk

Zomertalks: Mariken Heitman Zomertalks: Mariken Heitman

Zomertalks: Mariken Heitman

donderdag 11 augustus 20:00 tot 21:00
Zomertalks: Marjolein Moorman Zomertalks: Marjolein Moorman

Zomertalks: Marjolein Moorman

donderdag 25 augustus 20:00 tot 21:00