Raak mij aan! Touch me!

Deze film gaat over een belangrijk kantelmoment in de ontwikkeling van onze stad Groningen, met uitwaaierende effecten in de rest van het land. Want bijna niemand weet het, maar de Groningse stadsvernieuwing was het begin van die in heel Nederland.

De protagonisten van destijds vertellen zelf waarom en hoe ze zo’n radicaal nieuwe weg in sloegen. De film gaat dus over de stad, z’n stedenbouw en architectuur. Maar vooral ook over de mensen, want alles wat er ‘in steen en beton’ gebeurt heeft z’n politieke oorzaken én gevolgen. Met (wethouder) Max van den Berg en architect Theo Oving. En verder met dochter én architecte Francine Oving, met Herman Hertzberger, Roel Vos (inspraakcoördinator en projectleider stadsvernieuwing) en Noor Mens (architectuurhistorica).

Na afloop is er met Max van den Berg een nagesprek over de film.

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op vr 5, za 6 en zo 7 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zoals de vernieuwde Grote Markt en de Zuidelijke ringweg. Zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat. Ook voor kinderen is er heel veel leuks!

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Programma Let's Gro 2021

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Film: De Groningse Wake Up Call met nagesprek.