Raak mij aan! Touch me!

Als ongecompliceerde ode aan de romantiek is Fallen Leaves feelgoodcinema uit Finland die in Cannes harten verwarmde en veroverde. Een instant Aki Kaurismäki klassieker.

Twee verloren zielen vinden elkaar in een karaokebar in Helsinki waar de tijd is blijven stilstaan. Dat leest als een cliché voor een romcom, maar in de handen van de Finse cineast Aki Kaurismäki levert het een ruw diamantje van een tragi(droog)komisch liefdesverhaal op. Fallen Leaves, zijn twintigste langspeelfilm, voegt zich bij wat oorspronkelijk een drieluik was rond personages uit de arbeidersklasse, voorafgegaan door Shadows in Paradise (1986), Ariel (1988) en The Match Factory Girl (1990). 
 
Reken op uitgestreken gezichten, uitzichtloze jobs en een streepje rock-’n-roll. Bij de minimalistische meesterfilmer staat minder altijd gelijk aan meer. Kaurismäki weet als geen ander bitter met zoet te verzoenen en de grootste zuurpruim te charmeren. Een traan komt met een lach en regen wordt gevolgd door zonneschijn. Oprecht grappig, ontroerend en goed voor de Juryprijs in Cannes.

Agenda

Donderdag 7 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Vrijdag 15 december
18:50 tot 20:21
Camera 5
€ 11,50
Taal
Fins gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
81 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jussi Vatanen, Alma Pöysti
Land
Finland,Duitsland
Jaar
2023
Regie
Aki Kaurismäki

Misschien vind je dit ook leuk

Le livre des solutions Le livre des solutions

Le livre des solutions

woensdag 6 december 16:30 tot 18:23
May December May December

May December

maandag 4 december 15:30 tot 17:38
Past Lives Past Lives

Past Lives

maandag 4 december 13:30 tot 15:26

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >