Raak mij aan! Touch me!

Het Grote Gebeuren is het leukste festival voor lezers en schrijvers dat op 3 april 2021 voor de elfde keer op rij georganiseerd werd door Forum Groningen en NOORDWOORD.

Verplaatst naar zaterdag 3 april en volledig online

Vanwege de lockdown en de beperkte capaciteit van de zalen, hebben we Het Grote Gebeuren volledig online georganiseerd met een selectie uit het oorspronkelijk programma. Vanuit het Forum streamde we gesprekken met de auteurs, daarnaast was er een interactief, literair randprogramma waarbij je online kon aanschuiven.

Met Joost Oomen, Manon Uphoff, Jennifer Makumbi e.a.

In het programma was veel aandacht voor debutanten, zoals Pete Wu (De Bananengeneratie) en voormalig stadsdichter van Groningen Joost Oomen (Het Perenlied). We keken met Marcel Möring en Manon Uphoff terug op het bijzondere oeuvre van de uit Winschoten afkomstige schrijfster Hermine de Graaf. Daarnaast was er veel aandacht voor Suriname met een programma rond de schrijver, activist en verzetsheld Anton de Kom (Wij slaven van Suriname) en een panelgesprek van schrijvers met Surinaamse roots: Johan Fretz, Raoul de Jong, Bodil de la Parra en Karin Amatmoekrim. Verder waren er interviews en gesprekken met o.a. Marijke Schermer (Liefde, als dat het is) en de Brits-Oegandese schrijfster Jennifer Nansubuga Makumbi (Kintu).

De hoogtepunten terugkijken via Platform F

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Het Grote Gebeuren.

Boekenlijst

De schrijvers die te gast waren bij Het Grote Gebeuren hebben samen heel wat bij elkaar geschreven. Je kunt deze boeken lenen en lezen bij de Forumbibliotheken.

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Word lid van de Forumbibliotheken >

Word lid van de Forumbibliotheken >