Raak mij aan! Touch me!

Het Grote Gebeuren is het leukste festival voor lezers en schrijvers dat voor de elfde keer op rij georganiseerd wordt door Forum Groningen en NOORDWOORD.

Verplaatst naar zaterdag 3 april en volledig online

Vanwege de lockdown en de beperkte capaciteit van de zalen (áls het Forum open zou mogen op 3 april), hebben we besloten om Het Grote Gebeuren volledig online te organiseren met een selectie uit het oorspronkelijk programma. Vanuit het Forum gaan we gesprekken met de auteurs livestreamen, daarnaast is er een interactief, literair randprogramma waarbij je online kunt aanschuiven.

Met Joost Oomen, Manon Uphoff, Jennifer Makumbi e.a.

In het programma is veel aandacht voor debutanten, zoals Pete Wu (De Bananengeneratie) en voormalig stadsdichter van Groningen Joost Oomen (Het Perenlied). Er wordt met Marcel Möring en Manon Uphoff teruggekeken op het bijzondere oeuvre van de uit Winschoten afkomstige schrijfster Hermine de Graaf. Daarnaast is er veel aandacht voor Suriname met een programma rond de schrijver, activist en verzetsheld Anton de Kom (Wij slaven van Suriname) en een panelgesprek van jonge schrijvers met Surinaamse roots: Johan Fretz, Raoul de Jong, Bodil de la Parra en Karin Amatmoekrim. Verder zijn er interviews en gesprekken met o.a. Marijke Schermer (Liefde, als dat het is) en de Brits-Oegandese schrijfster Jennifer Nansubuga Makumbi (Kintu).

Zaterdag 3 april
19:00 tot 23:30
Online
€ 12,50

Je koopt een ticket voor het online programma, hoe werkt dat?

Koop van te voren via de website van het Forum een ticket. Je krijgt in de dagen voorafgaand aan Het Grote Gebeuren van ons bericht hoe je toegang krijgt tot de live stream. Deze kijk je online, op je telefoon, tablet of computer.

Misschien vind je dit ook leuk?

Expeditie geluk Expeditie geluk

Expeditie geluk

woensdag 7 april 20:00 tot 22:00
Naked Lunch met Herman Brusselmans Naked Lunch met Herman Brusselmans

Naked Lunch met Herman Brusselmans

donderdag 22 april 12:15 tot 13:15
Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

dinsdag 23 maart 20:00 tot 21:30

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Vanzelf literaire activiteiten in je inbox? >

Word lid van de Forumbibliotheken >

Word lid van de Forumbibliotheken >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on