Raak mij aan! Touch me!

Het uur van de waarheid

Filosofen van alle tijden hielden zich bezig met het begrip waarheid. En in deze tijd van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit. Het zijn turbulente tijden, tijden van doemscenario’s, maar ook van visionaire vergezichten. Welke kant gaat het op? Wie spreekt de waarheid? Is waarheid voor iedereen hetzelfde? Hoe geloofwaardig is de wetenschap? En wie bepaalt wat waar is en wat niet? Misschien moeten we alles niet zo serieus nemen en kan de humor ons nog redden. Maar wat voor humor dan? Wat is humor eigenlijk? Cynisme?

Tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie gaan we op zoek naar de waarheid, de grap en het goede in de mens in een boordevol programma met lezingen, gesprekken, filosofische discussies en debatten.

For internationals, please visit our English webpage.

Light editie in 2021

Vanwege de maatregelen rondom covid-19 zijn we beperkt in het aantal mensen dat we mogen ontvangen. We willen de Groningse Nacht van de Filosofie in april 2021 toch graag door laten gaan, maar dan in kleinere setting dan je van ons gewend bent.

Dus blijf aangehaakt via onze website en nieuwsbrief!

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Groningse Nacht van de Filosofie.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking tussen de Faculteit Wijsbegeerte (RUG), Studium Generale en het Forum Groningen.

6608

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on