Raak mij aan! Touch me!

Veelgelauwerde tragikomedie over een fabriekseigenaar die – in de jacht op een zakelijke onderscheiding – koortsachtig probeert alle problemen met zijn werknemers op te lossen.

De charismatische fabriekseigenaar Blanco (Javier Bardem) staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire.

Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

El buen patrón is de nieuwe film van de Spaanse regisseur Fernando León de Aranoa. Hij maakte eerder films als Los lunes al sol en A Perfect DayEl buen patrón was de grote winnaar bij de Premios Goya’s, de belangrijkste filmprijs in Spanje. De film won liefst zeven Goya’s, waaronder een voor Beste Mannelijke Hoofdrol (Javier Bardem).

"Javier Bardem in grootse vorm"
VPRO Cinema 11435
"Bardem is weergaloos in satire over macht"
NRC 11436

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor El buen patrón.

Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
120 min
Kijkwijzer
Acteurs
Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu
Land
Spanje
Jaar
2021
Regie
Fernando León de Aranoa

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >